Skip to content Skip to footer

„smokes & screams” @ Spotify (playlist de octombrie)

Atenție: acest playlist e mai mult decât colecția vintage a lui bunică-tu; este o celebrare a spiritului liber, a momentului în care muzica devine cult și stil de viață. Rock și roll, garage rock, protopunk.

Playlistul „smokes & screams” este un tur neoficial în spiritul rebel al anilor ’60 în blugi rupți și jachetă mâzgălită; la intersecție cu Tobacco Road, trecem pe lângă piatra funerară a lui Bela Lagusi. Are și ceva de burger clasic comandat dintr-un diner american, dar și ceva de rumenit de bezele la foc de tabără.

Cam așa sună rockul experimental, la început de val, și pe filieră britanică (cu The Kinks), și pe filieră americană (the Velvet Underground, the Stooges). Înainte și în timpul CBGB Club. Pe lângă răgușeala vocii și sunetul nepolișat și dur al corzilor de chitară care dau tonul decadei, ? & The Mysterians își pun pe masă soundul aproape hipnotic, și Bauhaus duce playlistul înspre gotic cu postpunk-ul.

E o mașină a timpului care frânează în counterculture vintage, un loc în care chitarele distorsionate își dau pumni cu legea. O expoziție de postere cu trupe mai puțin cunoscute, care stau în spatele tot rockului care a urmat.

Caută cel mai apropiat jukebox, cere câteva monede de la prietenii tăi și bagă playlistu’ „smokes & screams” ca să-ți electrizezi ziua. 

I pushed my soul in a deep dark hole and then I followed it in/ I watched myself crawling out as I was a-crawling in/ I got up so tight I couldn’t unwind/ I saw so much I broke my mind/ I just dropped in to see what condition, my condition was in.

The First Edition – Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In)

Happ vine în fiecare lună cu un nou playlist de pus pe repeat, de lărgit orizonturi muzicale și de simțit bine. Când „Discover Weekly” are o săptămână proastă, încearcă ce ți-am pregătit. Încercăm constant să venim cu un vibe care să te surprindă și care să-ți facă luna mai bună.

Lasă un comentariu