Skip to content Skip to footer

Soiuri autohtone de vinuri prezentate la ediția specială a ROVINHUD Wine Show

ROVINHUD Wine Show ne invită la o ediția specială de toamnă în care aveți ocazia să descoperiți, sau să aprofundați, complexitatea soiurilor autohtone românești, într-un eveniment de o zi, ce va cuprinde atât un salon cu degustări de vinuri, cât și o serie de masterclass-uri susținute de experți în domeniu.

Evenimentul va avea loc în data de 12 noiembrie, la Hotel Timișoara, în sala Convention Center și își propune, ca la fiecare ediție, să promoveze vinurile de calitate, de data aceasta punând accent pe soiurile românești, și abilitățile persoanelor cu dizabilități, care se vor implica în organizarea lui.

“Șarbă, Plăvaie, Mustoasă de Măderat, Frâncușă, Zghihară, Crâmpoșie selecționată, Novac, Băbească neagră vă spun ceva? În cadrul acestei ediții speciale punem accentul pe soiuri autohtone pentru că trebuie să valorificăm bogățiile care nu se regăsesc în alte țări și care dau unicitatea României.” declară Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.

Și pentru că ROVINHUD este un pic și despre vinurile vecinilor, pe lângă standurile cramelor din România care cultivă soiuri autohtone, va fi și un stand cu Furmint, Kékfrankos, Zenit și binecunoscutele vinuri de desert Szamorodni și Aszú din Ungaria, dar vom putea degusta și soiurile Floricica și Viorica pe lângă fetești și Rara neagră din Republica Moldova.

Masterclass-urile de anul acesta vor fi susținute atât de experți în domeniu cât și de vinificatori: vom începe cu un ”duel” al spumantelor din soiuri autohtone românești și maghiare prezentate de doi experți și educatori de vin recunoscuți la nivel internațional Imre Szakács-Orha DipWSET și László Bálint IW. După aceea vinificatorii din Banat, Dealu Mare, Moldova și Szekszárd (HU) ne vor prezenta experiențele lor privind soiurile autohtone în cadrul a altor trei masterclassuri.

Ziua se va încheia cu o cină gourmet, la Restaurantul Merlot, pregătită la patru mâini, de doi renumiți bucătari șefi din Timișoara: Daniel Cheregi și Nicu Guștere. La cele 5 feluri de mâncare, printre care se numără tartar de vită, pește red mullet, scoici Saint Jaques, tortelloni cu ricotta și smochine cu spumă foie gras, mușchiuleț de căprioară și papanași cu gem de gutui, se vor asocia 10 vinuri extraordinare, din România și Ungaria.

Ca la fiecare ediție, toți experții care susțin masterclass-urile participă voluntar, la fel ca și organizatorii, iar întreg profitul obținut în urma evenimentului este destinat unui fond de urgență pentru copiii cu dizabilități care au nevoie de sprijin financiar în mod urgent și neprevăzut, administrat de Fundația ROVINHUD.

Lasă un comentariu