Skip to content Skip to footer

„Solaris”, despre iubire și umanitate, are premiera la Teatrul EXCELSIOR

La Teatrul EXCELSIOR va avea loc pe 17 și 18 martie, de la ora 19.00, premiera oficială a spectacolului „Solaris”, în regia lui Bobi Pricop.

Producția îmbină prezența actorilor cu elemente hi-tech și mecanisme scenice complexe pentru a evoca atmosfera suprarealistă a planetei-ocean.

Ce căutăm, de fapt, în exteriorul nostru, ce lume ideală sperăm să găsim și care sunt lucrurile din noi de care fugim? Cine suntem atunci când ne confruntăm cu fricile noastre cele mai adânci?
Pentru prima dată pe scena unui teatru din România și la numai trei ani de la premiera sa absolută la Royal Lyceum Theatre din Edinburgh, Solaris se dezvăluie la Teatrul EXCELSIOR, într-o versiune scenică percutantă și revelatoare: un thriller psihologic science-fiction care vă va confrunta cu întrebările esențiale ale umanității.

„Dramatizarea lui Greig reușește să surprindă mult mai puternic umanitatea din romanul lui Lem – mi se pare că ne introduce spectaculos în acest spațiu copleșitor al planetei vii, în care exploratorii devin, până la urmă, cei observați. Pe Solaris, nu dimensiunea extra-terestră fascinează, ci mintea umană și toate zonele ei oarbe, amintirile, traumele pe care le ducem cu noi până în spațiu și dincolo de el; o singurătate care devine copleșitoare, în prezența atâtor umbre ale trecutului și a atâtor proiecții ale viitorului”, afirmă regizorul piesei.

Solaris orbitează în jurul unei teme esențiale a umanității: nevoia de a fi iubit. Spectacolul semnat de Bobi Pricop la EXCELSIOR este o pledoarie pentru conexiune autentică și, totodată, o invitație de a transcende misterele universului pentru a elucida enigmele propriului subconștient.

Mi se pare valoros la orice experiență teatrală faptul că îi poate transforma pe spectatori în vizitatori ai unei planete noi, unde să (se) observe; să intre în această convenție în care o lume SF poate fi experimentată ca o trăire personală, provocând reacții, răspunsuri sau întrebări noi, în care un ocean fantastic îți poate dezvălui câte puțin despre tine.

Bobi Pricop, regizor

Următoarele reprezentații vor avea loc pe 12 și 13 aprilie.

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma bilet.ro și de la Casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR.

„Solaris” este cea de-a cincea din seria producțiilor care vor avea premiera până la finalul acestei stagiuni la Teatrul EXCELSIOR.

„Solaris” este o dramatizare de David Greig, după romanul omonim de Stanisław Lem, în traducerea și adaptarea lui Andrei Dósa. Din distribuție fac parte Camelia Pintilie, Bogdan Nechifor, Mircea Alexandru Băluță, Oana Predescu, Florin Piersic Jr., Eva Maria Ghimpețeanu / Astrid Ghițescu / Greta Rădulescu.

Lasă un comentariu