Skip to content Skip to footer

Ce spectacole vedem la Ideo Ideis #18

Un grup de adolescenți a decis că Alexandria are nevoie de un festival de teatru, așa că l-a făcut să se întâmple. Au trecut 18 ani de-atunci. În tot acest timp, Ideo Ideis a învățat să crească în același ritm cu comunitatea din care face parte, oferind spectatorilor din oraș ocazia de a trăi atmosfera Festivalului Național de Teatru Tânăr odată cu liceenii din trupele participante.

Între 11 și 18 august, ediția de majorat va continua să celebreze magia momentelor petrecute împreună în sala de spectacol, cu un program generos care va include producții noi și foarte noi din repertoriile teatrelor din țară.

Mai multe detalii despre experiențele pregătite de organizatorii festivalului la ediția de majorat vor fi disponibile în curând pe https://www.ideoideis.ro/festivalul.

Centrul Multifuncțional pentru Tineri va fi și în acest an principalul punct de întâlnire al iubitorilor de teatru. Aici, publicul din Alexandria și adolescenții din trupele participante sunt invitați să urmărească împreună, chiar din prima zi de festival, spectacole de teatru profesionist, construite în jurul unor subiecte care oglindesc realitatea zilelor noastre. Vineri, pe 11 august, de la ora 20:00, după ceremonia de deschidere a celei de-a 18-a ediții Ideo Ideis Festivalul, spectatorii vor urmări Un basm urban – o producție a Teatrului Metropolis, în regia lui Norbert Boda. Pe ritmuri de hip-hop și alte genuri muzicale de stradă, spectacolul spune povestea unor copii care devin eroii propriei povești, prin intermediul actorilor Vlad Pânzaru, Tiberius Zavelea, Francesca Fülöp, Stella Cora, David Drugaru, Ștefan Alexandru Iancu, Teona Stavarachi și Irina Sibef.

Platforma de Teatru Politic aduce la Alexandria sâmbătă, pe 12 august, spectacolul Acrobații – 7 zile din viața unor profesori de țară, în regia lui David Schwartz. Actorii David Drugaru, Anamaria Feraru, Silvana Mihai, Katia Pascariu, Octavian Voina vor spune povestea a cinci profesoare și profesori la o școală gimnazială dintr-o comună fictivă din România, care vor să schimbe lumea de la catedră. Deși are un scenariu ficțional, spectacolul se bazează pe o cercetare riguroasă, desfășurată pe parcursul unui an de zile de echipa artistică.

Ce înseamnă ca o relație să reușească, ce înseamnă ca ea să eșueze? Regizoarea Irisz Kovacs surprinde manierele diferite în care două generații se pot raporta la relațiile de iubire în Disco Regret – o producție a Teatrului Metropolis, inclusă în programul de marți, 15 august. Ioana Abur, Cezar Antal și Iosif Paștina sunt protagoniștii poveștii în care un tânăr cineast, proaspăt divorțat, hotărăște să facă un film despre relația părinților săi, oferindu-și șansa de a trăi adevărate revelații despre motivele fiecăruia dintre noi de a continua o relație.

Printre surprizele rezervate iubitorilor de teatru din comunitatea din Alexandria se numără și un spectacol regizat de Andrei Huțuleac, mentor la ediția din acest an. NAUFRAGIAT! Fantasticele aventuri ale lui Louis Rougemont (povestite de el însuși) vine tocmai de la Brăila – producție a Teatrului ,,Maria Filotti” și propune o poveste seducătoare, potrivită publicului de toate vârstele. Distribuția îi reunește pe Nicholas Cațianis JR., Ciprian Chiricheș, Blanca Doba și Corina Borș.

Programul ediției și biletele de acces vor fi disponibile în curând pe https://www.ideoideis.ro/festivalul.

Lasă un comentariu