Skip to content Skip to footer

Spectacolul „Linia solară” are premiera la Teatrul ACT

Vineri și sâmbătă, 7 și 8 aprilie, de la ora 19.30, Teatrul ACT vă invită la premiera spectacolului „Linia solară” de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Radu Iacoban.

Traducerea este semnată de Raluca Rădulescu, iar scenografia de Tudor Prodan. Din distribuție fac parte Ilinca Manolache și Ionuț Vișan.
Piesa „Linia solară” explorează numeroasele moduri în care doi oameni nu reușesc să intre în contact real unul cu celălalt, uniți de o pasiune devenită treptat obsesie și despărțiți de o linie solară invizibilă, dar palpabilă. La ora 5 dimineața, Barbara și Werner, după șapte ani de căsnicie, continuă o ceartă pe care au început-o cu șapte ore mai devreme. Sunt pe punctul de a-și achita creditul ipotecar, dar privesc în abisul întrebării „ce urmează?”, deschizând porțile furiei și sentimentelor reprimate.
„Linia Solara” e un titlu de piesă care poate păcăli. Spun asta cu gândul la viitorul nostru spectator care, răsfoind sau scrollând prin sumedenia de oferte teatrale, se decide să aleagă spectacolul nostru. La ce oare să ne așteptăm? E un spectacol despre viziuni profetice, descoperiri științifice extraordinare? O fi o metaforă? Vă rog să ne scuzați dacă nu veți primi răspunsul în rândurile care urmează. Ne vom rezuma doar la explicația dată de autor care, în mod subtil și inteligent, ne spune că avem de-a face cu: „O comedie în care se arată cum se poate ajunge la un rezultat pozitiv”. Ce înseamnă asta mai precis? Suntem convinși că veți decide singuri după vizionarea spectacolului. (Radu Iacoban, regizorul spectacolului)

Următoarea reprezentație va avea loc joi, 20 aprilie, ora 19.30.

Biletele pot fi achiziționate online din rețeaua mySTAGE sau de la casa de bilete a teatrului ACT (Calea Victoriei, nr.126).

  

Linia solară
De: Ivan Vîrîpaev
Traducerea: Raluca Rădulescu
Cu: Ilinca Manolache, Ionuț Vișan
Regia: Radu Iacoban
Scenografia: Tudor Prodan
Atmosfera sonoră: Aida Šošić
Durata: 1h20
Recomandare vârstă: 16 +

Lasă un comentariu