Skip to content Skip to footer

„Ștefan Câlția: Însemnări dintr-un timp trăit”, tururi ghidate gratuite la MNAC

Muzeul Național de Artă Contemporană vă invită să participați la o serie de tururi ghidate în expoziția „Însemnări dintr-un timp trăit” din cadrul MNAC, pentru a descoperi în detaliu opera mai puțin cunoscută a artistului Ștefan Câlția.

Vizitatorii vor putea admira compoziții zoomorfe sau cu monștri imaginați în decoruri tenebroase, dar și lucrări cu peisaje și călători care facilitează o regăsire a echilibrului într-un spațiu cultural, politic, social și economic tulburat.

„Expoziția «Însemnări dintr-un timp trăit» propune structuri narative inspirate de discursul vizual cu o dominanță epică și se concentrează asupra lucrărilor realizate, în special, între anii 1965 și 1995, dar și cu o inserție în practica recentă. Ne îndepărtăm de o citire comodă și propunem redescoperirea lui Ștefan Câlția ca un comentator pătrunzător, uneori cu vervă, alteori extrem de subtil, al cotidianului în care își formează opera.” – Alexandra Manole și Cătălin Davidescu, curatori

  • Sâmbătă, 11 martie, ora 12:00
  • Sâmbătă, 18 martie, ora 12:00
  • Sâmbătă, 25 martie, ora 12:00

Durata: aproximativ o oră
Locație: MNAC, Str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, Aripa E4, București 050563

Rezervări: Participarea este gratuită, iar înscrierile se fac la casa de bilete, cu 30 de minute înainte de eveniment. Aceste tururi ghidate sunt gratuite și incluse în prețul biletului de intrare în muzeu.

Credit imagine: Sebastian Neculai, Fundația Ștefan Câlția

Lasă un comentariu