Skip to content Skip to footer

Tangouri și romanțe, sâmbătă la Palatul Bragadiru

Tangotic” aduce pe scena Palatului Bragadiru tangoul argentinian și romanța în fuziune cu elemente jazz, rock și afro, precum și un repertoriu original de tangouri românești, sâmbătă, 18 martie, de la ora 19.00.

Tangotic este un proiect muzical de Tango Nuevo, iar Tango nuevo nu este încă un stil de tango, ci reprezintă creșterea, dezvoltarea și îmbogățirea tangoului, acesta îndreptandu-se astfel spre o nouă dimensiune.

Repertoriul Tangotic este alcătuit din muzica traditională argentiniană (tango și milonga în piese precum Garganta con arena, Malena, Oro y plata etc), romanțe și tangouri românești ce includ structuri pe măsuri de tango, milonga, candombe specifice din Argentina, în piese precum „Rita”, „Nu se poate”, „ Zaraza” etc.

Tangotic reprezintă treapta cea mai înaltă de abstractizare în reflectarea realității interioare, prin muzică și poezie.

Anastasia Suru, actriță

O alta față a repertoriului cuprinde tangouri originale ce își câștigă unicitatea prin abordarea abstractă a realității interioare în piese precum, Romanța celor ce se vand, As de Trefla, Luna etc. Repertoriul e condus, prelucrat si elaborat dintr-o perspectivă actuală a ceea ce reprezintă tangoul argentinian azi, de muzicianul Jose Almar.

‘’Suntem amestec de real și fantezie! Suntem un acord în minor cu al șaselea simț! Ne vedem acolo, unde lumea când închide ochii, cerul își aprinde stelele…’’, spune Anastasia Suru – Tangotic.
Cu un parcurs original, Anastasia Suru, actrița cu baze solide în interpretarea tangoului, își împarte viața între zbor și cântec. Și-a oferit șansa de a călători și de a cunoaște alte culturi, îmbrățișând meseria de însoțitor de bord, ce i-a deschis ușor drumurile spre țara tangoului. În urma întâlnirii cu tangoul chiar în Buenos Aires în vara anului 2019, Anastasia își îmbunătățește semnificativ calitățile în arta interpretării de tango. Începând cu anul 2020, ea a pus bazele unui concept inedit în București și a devenit solista trupei Tangotic, alături de Jose Almar și Ati de Chile.

Cunoscut pentru versatilitatea sa în domeniul artelor, José Almar poate fi descris ca un tânăr renascentist al secolului XXI: cântăreț, chitarist, dansator de tango, pictor, actor, designer digital, profesor și lista poate continua. Născut în Buenos Aires, Argentina, în 1984, a făcut primii pași în domeniile artistice în 1996. Muzică și dans, din 1999. Din 2006, José a călătorit în întreaga lume și a predat pe 3 continente, în peste 20 de țări.

Născut la Santiago de Chile, într-o familie de artiști, Ati a venit pentru prima dată în România în 1994. S-a specializat in percuție afro-americană, având debutul său profesional în 1996, alături de Nicu Patoi și Platonic Band, urmând o serie largă și vastă de colaborări diverse, de la N.S.K la Jazz Unit, de la Vama Veche la Loredana Groza, de la VH-2 la Mandinga sau Urma, etc.

Lasă un comentariu