Skip to content Skip to footer

Teatru de decembrie @Apollo 111

„Sara/Mara”, „Disco ’89: Cele 7 morți ale Mihaelei Runceanu” și „Taximetriști” sunt cele trei spectacole care se joacă în decembrie la teatrul Apollo111 din București, unul dintre cele mai importante spații culturale private din România.

În cei șase ani de activitate ai teatrului Apollo111 s-au pus în scenă 15 producții de teatru proprii și co-produse, și s-au jucat peste 100 de reprezentații ale spectacolelor care au adus în sala mai mult de 10.000 de spectactori, un record pentru un teatru independent.

„Sara / Mara”

17 decembrie, ora 20:00

Patru vloggeri și un manager aleargă după faimă și fericire. Kind of. O poveste cu dragoste, trădări, sponsori, patriotism, cu ipocrizie și candoare.

Cu:

Ioana Bugarin/ Mădălina Stoica, Stefania Circu/Mădălina Stoica, Alexandru Ion/Adrian Nicolae, Carol Ionescu/Vlad Ionuț Popescu, Ramona Niculae/Daria Pentelie

Regie: Bogdan Theodor Olteanu

Scenografie: Alexandra Panaite

Costume: Gabriela Pițurlea

Lumini: Marius Nițu

Asistent regie: Alexandru Mircioi

O producție Ideo Ideis și Apollo 111, cu sprijinul Rusu + Borțun

Biletele sunt disponibile aici.

 

„Taximetriști”

18 decembrie, ora 20:00

Doi taximetriști în timpul unei ture de noapte. Bat străzile Bucureștiului împreună cu o mână de clienți. Ar trebui să fie o noapte obișnuită, dar nu e, pentru că suntem la teatru. Așa că avem întâlniri și întâmplări care ar trebui să le schimbe viața.

Spectacol recomandat 16+ ani. Conține limbaj licențios.

De: Bogdan Theodor Olteanu și Adrian Nicolae

Cu:

Alexandru Ion, Rolando Matsangos, Maria Popistașu, Victoria Raileanu, Paul Nistor / Alex Chindriș, Ana-Maria Guran / Mădălina Stoica

Regia: Bogdan Theodor Olteanu

Scenografia: Alexandra Panaite

Costume: Sonia Constantinescu, Anca Miron

Muzica: Alex Bălă

Lumini: Marius Nițu

Asistentă regie: Gabriela Pițurlea / Ada Gabor

Grafică decor: Oana Barbonie/Elena Smântână

Produs de: TETA

Coproducător: Apollo 111 Teatrul

Cu sprijinul: Concialex

Un proiect TETA.

În coproducție cu Apollo 111 Teatrul.

Cu sprijinul Concialex.

Proiect Cultural Co-Finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Biletele sunt disponibile aici.

 

Disco ’89: Cele 7 morți ale Mihaelei Runceanu”

19 decembrie, ora 20:00

DISCO ’89 este o serie de spectacole care prezintă mai multe viziuni asupra vieții și morții uneia dintre cele mai populare artiste din România comunistă: Mihaela Runceanu.  Catinca Drăgănescu și Gabriel Sandu pun fiecare în scenă câte un spectacol, propunând abordări diferite, dar construite în jurul legendei care înconjoară personalitatea și finalul tragic al cântăreței, încă învăluit în mister și teorii ale conspirației. Seria DISCO ’89 este bazată pe o cercetare de peste 3 ani.

Cele 7 morți ale Mihaelei Runceanu este spectacolul scris și regizat de Catinca Drăgănescu.

O  femeie de 34 de ani vine acasă la finalul unei zile de muncă. Femeia nu e căsătorită. Nu are copii. Locuieşte ȋntr-o garsonieră proprietate personală, cu o altă femeie tânără, care o ajută cu gospodăria. Garsoniera se află la parterul unui bloc de locuinţe. Blocul se află ȋntr-un cartier dormitor. Cartierul se află ȋn capitala ţării. E toamnă. E 1989.

Pornit de la interviuri și materiale documentare, spectacolul reprezintă o imaginare din multiple perspective a ultimelor zile din viața Mihaelei Runceanu. Fiecare personaj deține o parte de adevăr, nimeni nu cunoaște ȋnsă ȋntregul. Spectatorul este invitat să-și construiască propria versiune asupra felului ȋn care s-au desfășurat evenimentele de-a lungul unui voiaj ȋn măruntaiele universului optzecist, pe acorduri de Mihaela Runceanu.

Text & regie: Catinca Drăgănescu

Scenografie: Gabi Albu & Marius Nițu

Video: Ana Cârlan

Muzică: Xenti Runceanu

Lumini: Marius Nițu

Sunet: Daniel Octavian Nae

Distribuție: Oana Pușcatu, István Téglás, Silvana Negruțiu, Cristina Drăghici, Vlad Galer

Biletele sunt disponibile aici.

 

Lasă un comentariu