Skip to content Skip to footer

Teatrul Coquette vă invită la trei spectacole deosebite, la sfârșit de februarie

„Hainele cele noi ale Împăratului” se joacă la Teatrul Coquette sâmbătă 25 februarie, de la ora 11.00, iar de la ora 19.00 este programat „Îngerul Pantofilor”. Duminică 26 februarie, de la ora 17.00, sunteți așteptați la „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără moarte”.

Celebrul basm a lui Hans Christian Andersen a dat naștere unui spectacol plin de umor și învățăminte. În esență este o poveste despre mândrie, minciună și adevăr evocată cu talent de actorii Teatrului Coquette.

„Hainele cele noi ale Împăratului”

Împăratul, căci despre el este vorba își dorește mereu să fie cel mai iubit, dar din păcate nu prea stie cum sa obțină această dragoste unanimă din partea supușilor. De aceea începe să creadă că prin apariția lui în public în haine care mai de care mai frumoase sau mai sclipitoare reușește să-și cucerească poporul, care nu-și dorește altceva decât un suveran bun, drept și înțelept. Oare va reuși acesta să se facă plăcut și acceptat cu adevărat de către popor?

O poveste cu haz, răsturnări de situație și cu tâlc, la care Teatrul Coquette vă așteaptă cu drag.

Distribuția: Ruxandra Bălașu, Mihai Căpățînă, Gabriel Costan și Ingrid Bonța

„Îngerul Pantofilor”

În goana după lucruri mărunte, avuție sau prestigii efemere, am uitat să mai simțim. Oare unde ne grăbim? Tatăl lui Simone a clădit, pantof cu pantof, un imperiu de o valoare inestimabilă: Imperiul Pantofilor. Însă în acea noapte rece, ca niciodată, Simone l-a luat pe tatăl său de mână și i-a arătat ce era chiar acolo, în fața lor, și tatăl nu văzuse până atunci. Ce era cu adevărat important.

„Îngerul pantofilor” este un spectacol despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta, când timpul se oprește în loc și vedem, prin ochii unui copil, „nevăzutul”.

Cu: Dana Voicu
Regia: Ștefania Maftei
Scenografia: Daniel Divrician,
Un spectacol realizat cu sprijinul UNITER.

„Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”

Piesa de teatru își dorește să poarte publicul de toate vârstele pe tărâmurile fantastice ale basmului românesc, în care Făt Frumos pornește să găsească ceea ce niciun muritor nu a găsit vreodată și anume tinerețe și viață nesfârșită. În această călătorie va fi însoțit de un prieten năzdrăvan, de nedespărțit, de un Cal înaripat.

Această căutare a eroului nostru îl poartă pe meleaguri fantastice, în aventuri uluitoare în care va întâlni personaje mitice (Gheonoaia cu două capete, Zâna, Unchieșul cel Bătrân) pe care le învinge sau le iubește. Călătoria lui durează sute de ani, care trec precum o clipită. Eroul nostru reușește să biruiască orice, mai puțin dorul! Întors pe tărâmul omenesc, el descoperă că nimic nu poate să îi ostoiască dorul, căci totul s-a schimbat în lipsa lui. Totul, dar mai ales el!

Distribuția: Olga Delia Mateescu, Ruxandra Bălașu, Ioan Andrei Ionescu și Alexandru Făiniși, regia este semnată de Constantin Andrei Ionescu, dramatizarea de Olga Delia Mateescu.

Biletele pot fi cumpărate online prin: www.iabilet.ro, www.eventim.ro, www.kompostor.ro, www.blt.ro, www.mystage.ro, bilete.ro și pe eventbook.ro.

Lasă un comentariu