Skip to content Skip to footer

Teatrul Excelsior anunță premiera „KNOCKOUT. Dulcea știință de a face vânătăi”, o piesă despre cucerirea libertății în ringul de box

Premiera oficială a spectacolului „KNOCKOUT. Dulcea știință de a face vânătăi” de Joy Wilkinson, regia Sânziana Stoican, scenografia Valentin Vârlan va avea loc pe 29 și 30 octombrie, ora 19:00, la Teatrul EXCELSIOR (următoarea reprezentație: 2 noiembrie).

O producție eveniment care face knockout prejudecățile. Descoperiți lumea underground a boxului feminin din Anglia victoriană prin povestea fascinantă a patru femei care decid să se elibereze de corsetul societății pentru a-și cuceri libertatea în ring.

„Când bate gongul în ring, soarta este în mâinile tale!”

Londra, 1869. În plină epocă victoriană. Patru tinere femei din medii sociale diferite și rigid delimitate sunt atrase în lumea underground a boxulului feminin de către excentricul profesor Charlie Sharp, un paria social al vremii. Într-o societate dominată de prejudecăți, tabuuri, inechități sociale și de gen, Violet Hunter, Matilda ’Matty’ Blackwell, Anna Lamb și Polly Stokes experimentează o libertate neașteptată în ring, fiecare vânătaie devenind un simbol al redescoperirii de sine. Violet Hunter, o infirmieră care își dorește să devină medic în patriarhatul Angliei victoriene, Polly Stokes, o muncitoare în minele din Nord, Matty Blackwell, o imigrantă din Irlanda, Anna Lamb, o casnică blocată într-o relație toxică, luptă, încorsetate de haine și de reguli nedrepte, într-o lume a bărbaților, pentru titlul de „Campioană Mondială la Box” în Amfiteatrul Îngerului.

KNOCKOUT. Dulcea știință de a face vânătăi

de Joy Wilkinson
Traducerea: Sânziana Stoican

Distribuția:
Violet Hunter – Oana Predescu
Matilda „Matty” Blackwell – Andreea Hristu
Anna Lamb – Andreea Șovan
Polly Stokes – Dana Marineci
Profesorul Charlie Sharp – Mihai Gruia Sandu
Mătușa George – Annemary Ziegler
Emily / Nancy – Cosmina Dobrotă
Gabriel Lamb – Alex Călin
Paul Stokes – Ovidiu Ușvat
Dr. James Bell/ Arbitrul / Cârciumar – Doru Bem

Regia: Sânziana Stoican
Decor și costume: Valentin Vârlan
Video: Cristian Niculescu, Cristi Voicu, Valentin Vârlan
Lighting design: Costi Baciu
Lupte scenice: Mircea Crețu
Producător delegat: Vasea Blohat
Regia tehnică: Andreea Ghiciu

Fotografii și grafică afiș: Iustin-Andrei Șurpănelu

Lasă un comentariu