Skip to content Skip to footer

Teatrul Godot – reperul principal în seria concertelor de muzică clasică

Teatrul Godot, aflat în incinta luxuriantului Palat Bragadiru din Capitală, va desfășura toamna aceasta o serie de evenimente dedicate iubitorilor de muzică clasică.

Primul eveniment din serie, programat vineri, 8 septembrie 2023 de la ora 13:00 este în parteneriat cu Festivalul International George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Ministerul Culturii, unde Teatrul Godot are plăcerea de a găzdui proiectul cultural „Lumières d´Europe”, proiect de tip rezidență muzicală, aflat la a doua sa ediție, lansat de violonistul francez David Grimal, în calitate de Director Artistic.

Proiectul se adresează unui numar de 15 tinere talente care sunt selectate de către artiștii invitați:

Philippe CASSARD (pian), David GRIMAL (vioară), Diemut POPPEN (violă), Anne GASTINEL (violoncel) și Éric MONTALBETTI (compoziție).

Un total de 5 concerte, 4 conferințe, 4 artiști și un compozitor invitați, 4 oameni de știință (Serge Haroche, Premiul Nobel în Fizică, Erwin Kessler, Director Muzeul MARe, Valentina Sandu-Dediu, Rector la New Europe College și Eric Montalbetti, compozitor), 15 tinere talente, 10 zile de rezidență muzicală la București, sub emblema Lumières d´Europe, în cadrul unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică clasică din estul Europei – Festivalul Internațional George Enescu.

Biletele sunt puse în vanzare pe site-ul www.teatrulgodot.ro și pe platformele partenere Mystage, Eventim, iabilet.ro și bilete.ro.

Al doilea eveniment din serie, programat duminică, 17 septembrie 2023 de la ora 19:00 îl aduce în fața iubitorilor de muzică clasică pe Sergiu Tuhuțiu. Ca o continuare firească a dialogului dintre

sunet și tăcere propus în seria concertelor Solitudes, Sergiu Tuhuțiu revine pe scena Teatrului Godot, într-un recital extraordinar de pian: Clair de lune. Sergiu Tuhuțiu este un pianist care cântă așa cum vorbește: cu o claritate incandescentă, cu pasiune și tușe reflexive. Perseverent și eclectic în căutările sale artistice, el a îmbinat studiul pianului la Royal College of Music cu cel al producției muzicale la Abbey Road Institute din Londra, pentru ca ulterior să obțină titlul de „Doctor” din partea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Prin lucrări romantice de Chopin, Schubert, Liszt sau Paderewski, acest recital aduce în prim-plan nuanțele și complexitatea singurătății. Fiecare notă țesută în aceste meditații muzicale devine un ecou al singurătății, o reflecție asupra vieții. Clair de lune este o călătorie subtilă și profundă prin universul nostalgiei și al pasiunii, un spațiu unde muzica se transformă în oglinda introspecțiilor noastre. Vă invităm să trăiți această experiență muzicală, un prilej de contemplare și autodescoperire.

Biletele sunt disponibile pe site-ul teatrului Godot și pe platformele partenere Mystage, Eventim, iabilet.ro și bilete.ro.

Pe 15 octombrie, pentru prima dată dupa 22 de ani de pauză, urcă pe scena Teatrului Godot pianistul Angelo Villani.

Angelo Villani a avut numeroase recitaluri în Marea Britanie, Europa, Asia și Australia și a fost preluat de presa internațională în publicații precum „Classic FM” și „BBC”.

La lansarea albumului său de debut, Angelo Villani interpretează Dante’s Inferno, adunând importante laude și câștigând recenzii de cinci stele în „International Piano”, „The Independent” și „The Record Geijutsu”.

În octombrie, iubitorii de muzică clasică îi pot asculta recitalurile pline de emoție care prezintă adesea propriile sale conceperi după marile opere romantice, cum ar fi Purcell – „Plângerea lui Dido”, Ceaikovski – „Lacul Lebedelor”, „Simfonia nr. 5” și Wagner „Tristan și Isolda”.

Biletele vor fi puse în vanzare la mijlocul lunii septembrie pe site-ul teatrului Godot și pe platformele partenere Mystage, Eventim, iabilet.ro și bilete.ro.

Evenimentul care închide seria evenimentelor dedicate muzicii clasice are loc pe 5 noiembrie, când Eduard Kunz revine pe scena Teatrului Godot într-un recital de exceptie. Numit de BBC Music Magazine ca fiind printre cei 10 pianiști ai viitorului, a cântat alături de peste 70 de orchestre importante ale lumii, dintre care: London Philharmonic Orchestra (LPO) la Royal Albert Hall și a colaborat cu toate ansamblurile orchestrale ale Poloniei, inclusiv Filarmonica din Varșovia, toate orchestrele românești, inclusiv Filarmonica George Enescu, Orchestrele din Erevan, Tokyo, Kioto, Osaka și cu dirijori precum Tugan Sokhiev, Edward Garndner, Cristian Mandeal, Andres Oroszko Estrada, Alexander Joel și Nikolai Alekseev, printre multi altii.

Eduard Kunz a fost primul pianist din istorie care a prezentat Yamaha Disklavier Technology™ în masterclass-urile sale din Shanghai, Beijing și Hong Kong, în 2017.

Biletele la concert vor fi puse în vanzare la începutul lunii octombrie pe site-ul www.teatrulgodot.ro și pe platformele partenere Mystage, Eventim, iabilet.ro și bilete.ro.

Mai multe detalii despre seria evenimentelor dedicate muzicii clasice puteți găsi pe site-ul nostru.

Despre Teatrul Godot

Teatrul Godot este unul dintre cele mai importante și cunoscute spații din zona teatrelor independente din România. Fondat în noiembrie 2010 de către George Remeş, Teatrul Godot s-a facut rapid cunoscut în zona cultural-independentă, promovând atât spectacole de teatru-dans contemporan, cât și concerte de muzică live, proiecții de film, expoziții de fotografie și lansări de carte. Poziționat într-o zonă centrală, în cadrul Palatului Bragadiru din Capitală, Teatrul Godot este un spațiu de tip bar( mese și scaune), iar scena, arhitectura Palatului și pianul, completează cadrul interbelic în care este amenajat. Pe scena teatrului au urcat nume mari și cunoscute ale teatrului românesc, precum Maia Morgenstern, Rodica Mandache, Florin Piersic Jr. , Florin Zamfirescu, Răzvan Vasilescu și multi alții.

Site | Instagram | Facebook

Lasă un comentariu