Skip to content Skip to footer

Texte de Victor Haim, La Fontaine și Giovanna Zoboli se transformă în spectacole la Teatrul Coquette

Teatrul Coquette vă invită, sâmbătă 29 aprilie (ora 19.00) la spectacolul „Valsul Hazardului”, duminică 30 aprilie (ora 11.00) cei mici sunt așteptați să ia parte la aventurile personajelor din „Vulpea și Corbul”, iar luni 01 mai (ora 19.00), Dana Voicu vă face cunoștință cu „Îngerul pantofilor”.

Valsul Hazardului este un spectacol precum spuma fină de șampanie. Personajele trec ca într-un dans nebun de la seducție la furie, de la disperare la extaz, de la dragoste la ură. Totul este ca un joc de cărți a cărui miză crește cu fiecare minut. Finalul aduce o răsturnare de situație total neașteptată. O femeie face un accident de mașină și ajunge să dea socoteală în fața unui Înger, care-i punctează fiecare răspuns. Veți întâlni un personaj pe cât de simpatic pe atât de iritant.

Spectacolul încearcă să-i reamintească omului de existența continuă a comicului indiferent de situația în care acesta se află, dar să-l și provoace asupra procesului de reflexie asupra dualității deciziilor sale. Balanța înclină nehotărâtă între rațional și irațional, între iubiri adevărate și disperări de moment.

Cu: Ruxandra Bălașu și Mihai Căpățînă

  

Vulpea și Corbul
Spectacolul este inspirat de îndrăgita fabulă scrisă de La Fontaine, adaptată pe înțelesul și pe placul copiilor. Șireata Vulpe îl păcălește pe Corb, care își dorește doar să învețe să cânte și să danseze la concursul din pădure. Spectacolul este înțesat de momente menite să stârnească hazul celor mici, dar și atenția lor la anumite comportamente, pe care fabula dorește să le aducă în vedere. Cu ajutorul ariciului, dar și al micilor spectatori, Corbul va găsi un mod de o face pe Coana Vulpe să se schimbe, să nu mai mintă și să nu mai fure. La final, vor sărbători reușita, dar vor trage împreună învățături din această aventură. Personajele sunt simpatice, devin îndrăgite de cei mici, iar spectacolul este plin de momente savuroase.

Cu: Ruxandra Bălașu, Celina Nițu și Ingrid Bonța

 Îngerul Pantofilor, după un text de Giovanna Zoboli, tradus de Florin Dumitrescu

În goana după lucruri mărunte, avuție sau prestigii efemere, am uitat să mai simțim. Oare unde ne grăbim? Tatăl lui Simone a clădit, pantof cu pantof, un imperiu de o valoare inestimabilă: Imperiul Pantofilor. Într-o noapte rece, ca niciodată, Simone l-a luat pe tatăl său de mână și i-a arătat ce era chiar acolo, în fața lor, și tatăl nu văzuse până atunci. Ce era cu adevărat important.

„Îngerul pantofilor” este un spectacol despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta, când timpul se oprește în loc și vedem, prin ochii unui copil, „nevăzutul”.

Cu: Dana Voicu,
Un spectacol realizat cu sprijinul UNITER.

Biletele pot fi cumpărate online prin www.iabilet.ro, www.eventim.ro, www.kompostor.ro, www.blt.ro, www.mystage.ro, bilete.ro și pe eventbook.ro.
Rezervări la: 0754990017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro.

Lasă un comentariu