Skip to content Skip to footer

„The Inner Border” (de la letonii LUNT) îmbină muzica electronică cu elemente ambientale

Proiectul leton de muzică electro ambientală LUNT, condus de compozitorul și producătorul Gilles Deles-Velins, a lansat un nou material de studio numit, „The Inner Border”.

Compoziția de peste 15 minute este o explorare profundă a trăirilor umane într-un context istoric tot mai tragic.

Cu o structură compozițională coagulată în muzica electronică, „The Inner Border” își complimentează misterul sonor cu elemente ambientale și drone. Un amestec ce eliberează o trăire intensă, ce descrie un tărâm în ceață, o lume care ni se înfățișează tot mai străină.

Avem de-a face, deci, cu un labirint în care simțirile își găsesc cu greu scăparea, încolțite de un univers în destrămare. Pe cât de anevoioasă se arată călătoria propusă de LUNT, pe atât de intrigant rămâne ceea ce urmează a fi descoperit, punctul culminant.

Peste orice furtună, în sânul oricărei neliniști, se așază, la un moment dat, precum o mântuire, liniștea. Iar aici, Gilles, în cuprinsul acestor clipe de pace, își definitivează în tușe calme de culoare sonică, asemeni unui van Gogh împăcat cu sine, această nouă lucrare discografică.

Sunetul se desăvârșește în armonia unor nuanțe calde răpite dintr-un peisaj abstract și reconstruite pe o pânză țesută cu fir de suflet. Aici, în acest punct, ultimul touch îți aparține. Astfel, „The Inner Border”, dintr-o piesă cu dimensiuni și forme necunoscute devine parte din ființă, elementul lipsă din mecanismul uman. Un experiment muzical complex ce te poartă în stări diverse, uneori total străine și reci, dar care te prinde și care îți rămâne în memorie.

„The Inner Border” este disponibilă pentru comandă pe pagina oficială de bandcamp a proiectului și poate fi ascultată, în exclusivitate, pe soundcloud.

Lasă un comentariu