Skip to content Skip to footer

The Jazz Cave Festival în mijlocul naturii

Cea de-a treia ediție a festivalului The Jazz Cave va avea loc în perioada 16 – 18 august 2023. O experiență muzicală într-un decor impresionant, festivalul aduce peste 20 de formații din Europa și de peste ocean, care vor bucura publicul cu concerte de jazz și alte stiluri muzicale, ce se vor desfășura pe două scene – Peștera Innerland și Zănoaga Dreamland.

The Jazz Cave Festival omagiază diversitatea artei sunetelor improvizatorice printr-un program complex de trei zile de recitaluri susținute de formații apreciate din România, Bulgaria, Albania, Azerbaidjan, Italia, Irlanda, Olanda, dar și SUA și Japonia. Line-up-ul divers aduce împreună artiști precum Ava Trio, Yukako Yamano, Nico di Battista, Jesse Davis Quartet, Koszika & Hotshots, Noise Linguistix, Sokol Prekalori, Rain Sultanov & Shahin Novrasli, Irina Sarbu Band și mulți alții. Pe lângă concerte, publicul se poate bucura de activități conexe: expoziții itinerante, drumeții în stațiunea turistică Peștera-Padina și sesiuni de informare și instruire organizate de Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

Cele două scene unde se vor desfășura concertele oferă experiențe diferite, dar complementare. Peștera Ialomiței, cu arhitectura ei naturală de cupolă, amplifică efectul muzicii, oferind o experiență unică iubitorilor jazz-ului. Supranumită și „Peștera Regilor”, este un spațiu cunoscut încă din antichitate și regăsit în numeroase izvoare istorice, peștera având un loc special în scrierile  arheologice, geografice dar și de explorare a folclorului românesc. Concertele vor avea loc în mijlocul zilei, iar biletele sunt disponibile pe platforma Entertix la prețul de 75 de lei pe zi și 150 de lei pentru toate cele 3 zile. Biletul oferă acces la concerte și la evenimentele conexe din Padina, vizitarea Peșterii Ialomiței și o degustare de vin.

Seara, vom schimba răcoarea din peșteră pe apusul dintre copaci. Zănoaga Dreamland se află în campingul montan Zănoaga, la câteva sute de metri de Peștera Ialomiței, în pădure și în vecinătatea Lacului Bolboci, un loc unde muzica va fi amplificată de cadrul natural al muntelui. Zănoaga Dreamland nu va fi doar o scenă, ci un schimb de energie creativă și interacțiune autentică între muzicieni și public, în care artiștii vor include în sesiunile lor muzicale spectatorii care își doresc să ia parte la adevărate jam sessions. Concertele vor avea loc seara, începând cu ora 19:00 și vor fi cu acces gratuit.

The Jazz Cave Festival se desfășoară în Parcul Național Bucegi, iar cu această ocazie participanții pot vizita și alte obiective turistice importante precum Babele, Sfinxul, Cheile Tătarului, Crucea Eroilor, Lacul Bolboci, așadar un circuit complet de vacanță, atât cultural cât și de explorare a uneia dintre cele mai frumoase zone montane a României.

 

Line-up The Jazz Cave Festival 2023:

 

16 August, miercuri:

Peștera Innerland

13.00 – Cătălin Milea – Tetrismatic (România)

15.00 – Yukako Yamano (Japonia)

17.00 – AVA Trio (Olanda)

 

Zănoaga Dreamland

19.00 – Opening Theory

20.00 – Sorina Rotaru și Alex Olteanu

21.00 –  Soul Serenade

 

17 August, joi:

Peștera Innerland

11.00 – Noise Linguistix (Bulgaria)

13.00 – Nico di Battista Duo (Italia)

15.00 –  Groove Garden (România)

17.00 –Rain Sultanov și Shahin Novrasli (Azerbaidjan) / Jesse Davis Trio (SUA)

 

Zănoaga Dreamland

19.00 – Koszika si Szasz Csaba

20.00 – Raim Sultanov si Shahin Novrasli (Azerbaijan)

21.00 – Andrei Petrache Trio

 

18August, vineri

Peștera Innerland

11.00 – Aleka & Chris Guilfoyle (Irlanda)

13.00 – Koszika & Hotshots (România)

15.00 – Irina Sârbu Band (România)

17.00 –  Ovi & Popfolklorica (România)

 

Zănoaga Dreamland

19.00 – Cristi Horia si Sorin Romanescu

20.00 – Calin Stamatoiu

21.00 – Andrei Irimia trio

Lasă un comentariu