Skip to content Skip to footer

The Strizzers: „Sentimentul pe care l-am avut cântând muzica noastră oamenilor din public a fost o validare a faptului că facem ceea ce trebuie.”

The Strizzers este o trupă de rock alternativ, cu un sunet acordat la zgomotul urban, la intensitatea luminilor orașului & un vibe numai bun de ascultat, atât în trafic, cât și într-o seară de vineri, cu o bere bună în mână.

The Strizzers (pe care îi puteți găsi peste tot pe internet, vezi întrebarea 2 pentru link-uri) sunt o trupă de rock urban: dinamici, cu vervă & la intersecția dintre Paramore și The Cranberries. Tocmai au lansat, pe toate platformele muzicale de streaming, See the lights, un single cu care au dat un viguros reshuffle, și le așteptăm albumul de debut, deja promis anului 2023.

The Strizzers: Salutare, Happ.ro! Mulțumim pentru acest interviu!

Cum arată rockul bucureștean? Ce îl diferențiază de muzica din alte părți?

The Strizzers: Întrebarea este interesantă, nu ne-am gândit până acum să identificăm rock-ul nostru ca fiind bucureștean… Noi îi spunem „rock urban” 🙂. Inspirația (atât pentru versuri cât și pentru muzică) a venit din experiențele trăite sau observate în oraș, oricare ar fi el.

Orașul te pune în tot felul de situații, care nasc tot felul de trăiri. Le-am ales, le-am transpus în muzica noastră și așa s-a născut povestea The Strizzers.

Unde se ascultă cel mai bine The Strizzers? 

The Strizzers: Credem ca cel mai bine este să ne ascultați live, în concerte. Suntem însă disponibili și pe toate platformele cunoscute de muzică – odată cu lansarea primului nostru single „See the Lights”, ne puteți găsi cu o simplă căutare și pe YouTube, Spotify, iTunes, Tidal, Qobuz, Bandcamp, Soundcloud etc.

Oricine ne va urmări pe paginile de social media (suntem prezenți și activi pe Facebook, Instagram și TikTok) va putea accesa link-urile către piesă.

Care este un moment reprezentativ ca trupă, care v-a „explicat” de ce cântați împreună? 

The Strizzers: Credem că un astfel de moment marcant la nivel de trupă a fost primul nostru concert, pe care l-am avut de curând în „The Pub – Universității”.

Sentimentul pe care l-am avut fiecare dintre noi când am fost împreună pe scenă pentru prima oară, cântând muzica noastră oamenilor din public a fost o validare a faptului că facem ceea ce trebuie.

Ce efect a avut participarea ta (n.r. Monica Elena Costin, voce) la Vocea României asupra trupei? 

Monica: Efectul imediat cred că a fost o ușoară creștere în vizibilitate, însă nu de o mare magnitudine, emisiunea fiind focusată pe povestea mea individuală și nu pe povestea trupei.

Am spus câte ceva și despre The Strizzers, dar știți cum e, nu are cum să ajungă chiar totul în materialul final. Ar fi fain dacă s-ar face un format similar de emisiune, dar cu trupe.

Ce altă muzică ascultați, în afară de rock? 

The Strizzers: Noi ascultăm multe genuri muzicale (blues, jazz, reggae, funk & soul, rock vechi și nou cu toate genurile și subgenurile, metal și multe altele), iar acest lucru ne ajută să explorăm în compoziții și interpretare idei destul de diverse.

Ca să dăm și exemple de trupe preferate, am numit fiecare câte 2-3 trupe, iar în listă putem include Rush, Ayreon, Dream Theater, Tool, Haken, Devin Townsend, Cal Tjader, Senses Fail, Alien Ant Farm, In Flames, Nothing but Thieves, Nightwish, Florence + the Machine. Și mai sunt multe, multe altele.

Lasă un comentariu