Skip to content Skip to footer

Thriller-ul iranian „Holy Spider”, din acest weekend la Cineplexx

Începând din 27 ianuarie, în cinematografele Cineplexx intră o peliculă controversată ce demască crime, presiuni politice și religioase din societatea iraniană, fanii lui Gerard Butler îl pot revedea într-un film de acțiune „la înălțime”, în timp ce o poveste despre dragoste în vremea multiculturalității (cu Emma Thompson pe afiș) face înconjurul lumii.

 

PREMIERĂ: 27 ianuarie
VERSIUNI DISPONIBILE: 2D subtitrat în limba română, 2D dublat în limba maghiară
GEN: Acțiune Thriller
DISTRIBUȚIE: Gerard Butler, Mike Colter
SINOPSIS: După ce aeronava la cârma căreia se află este lovită de un fulger, căpitanul Brodie Torrance își salvează pasagerii făcând o aterizare riscantă pe o insulă sfâșiată de război. Cu toții realizează curând că prăbușirea controlată a fost partea ușoară. Cum majoritatea pasagerilor sunt luați ostatici de rebeli înarmați, singura persoană pe care Torrance se va putea baza este Louis Gaspare, un criminal transportat de FBI.

 

PREMIERĂ: 27 ianuarie
VERSIUNI DISPONIBILE: 2D subtitrat în limba română, 2D dublat în limba maghiară
GEN: Comedie, Romantic
DISTRIBUȚIE: Emma Thompson, Lily James, Shazad Latif, Sajal Aly, Shabana Azmi
SINOPSIS: Cum găsești o iubire durabilă în lumea de azi? Pentru documentarista dependentă de aplicațiile de întâlniri Zoe (Lily James), aplicația nu i-a adus în viață decât bărbați nepotriviți, mai ales dacă o întrebi pe excentrica ei mamă, Cath (Emma Thompson). Pentru Kazim (Shazad Latif), prietenul din copilărie și vecin al lui Zoe, răspunsul pentru a găsi iubirea este să urmeze exemplul părinților săi și să opteze pentru o căsătorie aranjată (sau „asistată”) cu o strălucitoare și frumoasă mireasă din Pakistan. În timp ce Zoe filmează călătoria plină de speranță a lui Kazim, de la Londra la Lahore, pentru a se căsători cu o străină aleasă de părinții săi, ea începe să se întrebe dacă nu cumva are ceva de învățat de la o abordare profund diferită a găsirii iubirii.

 

PREMIERĂ: 27 ianuarie
VERSIUNI DISPONIBILE: 2D subtitrat în limba română
GEN: Dramă, Thriller
DISTRIBUȚIE: Mehdi Bajestani, Zar Amir Ebrahimi, Arash Ashtiani, Forouzan Jamshidnejad, Alice Rahimi
SINOPSIS: Jurnalista Rahimi călătorește în orașul sfânt iranian Mashhad pentru a investiga cazul unui criminal în serie care ucide lucrătoare sexuale.

Pe măsură ce Rahimi se apropie de demascarea crimelor, presiunile politice si religioase cresc iar ocazia de a se face dreptate devine din ce în ce mai îndepărtată: criminalul este văzut de mulți ca un erou. Filmul are la bază un caz real, cel al criminalului Saeed Hanaei numit „Spider Killer”, care între 2000 și 2001 a ucis 16 femei în ceea ce a numit „o misiune sfântă”.

Lasă un comentariu