Skip to content Skip to footer

Thriller-ul iranian „Holy Spider”, din acest weekend la Cineplexx

Începând din 27 ianuarie, în cinematografele Cineplexx intră o peliculă controversată ce demască crime, presiuni politice și religioase din societatea iraniană, fanii lui Gerard Butler îl pot revedea într-un film de acțiune „la înălțime”, în timp ce o poveste despre dragoste în vremea multiculturalității (cu Emma Thompson pe afiș) face înconjurul lumii.

 

S.O.S ATERIZARE FORȚATĂ ( N15 )

PREMIERĂ: 27 ianuarie
VERSIUNI DISPONIBILE: 2D subtitrat în limba română, 2D dublat în limba maghiară
GEN: Acțiune Thriller
DISTRIBUȚIE: Gerard Butler, Mike Colter
SINOPSIS: După ce aeronava la cârma căreia se află este lovită de un fulger, căpitanul Brodie Torrance își salvează pasagerii făcând o aterizare riscantă pe o insulă sfâșiată de război. Cu toții realizează curând că prăbușirea controlată a fost partea ușoară. Cum majoritatea pasagerilor sunt luați ostatici de rebeli înarmați, singura persoană pe care Torrance se va putea baza este Louis Gaspare, un criminal transportat de FBI.

 

ȘI DRAGOSTEA UNDE E? ( AP12 )

PREMIERĂ: 27 ianuarie
VERSIUNI DISPONIBILE: 2D subtitrat în limba română, 2D dublat în limba maghiară
GEN: Comedie, Romantic
DISTRIBUȚIE: Emma Thompson, Lily James, Shazad Latif, Sajal Aly, Shabana Azmi
SINOPSIS: Cum găsești o iubire durabilă în lumea de azi? Pentru documentarista dependentă de aplicațiile de întâlniri Zoe (Lily James), aplicația nu i-a adus în viață decât bărbați nepotriviți, mai ales dacă o întrebi pe excentrica ei mamă, Cath (Emma Thompson). Pentru Kazim (Shazad Latif), prietenul din copilărie și vecin al lui Zoe, răspunsul pentru a găsi iubirea este să urmeze exemplul părinților săi și să opteze pentru o căsătorie aranjată (sau „asistată”) cu o strălucitoare și frumoasă mireasă din Pakistan. În timp ce Zoe filmează călătoria plină de speranță a lui Kazim, de la Londra la Lahore, pentru a se căsători cu o străină aleasă de părinții săi, ea începe să se întrebe dacă nu cumva are ceva de învățat de la o abordare profund diferită a găsirii iubirii.

 

HOLY SPIDER – PĂIANJENUL SFÂNT ( IM18 )

PREMIERĂ: 27 ianuarie
VERSIUNI DISPONIBILE: 2D subtitrat în limba română
GEN: Dramă, Thriller
DISTRIBUȚIE: Mehdi Bajestani, Zar Amir Ebrahimi, Arash Ashtiani, Forouzan Jamshidnejad, Alice Rahimi
SINOPSIS: Jurnalista Rahimi călătorește în orașul sfânt iranian Mashhad pentru a investiga cazul unui criminal în serie care ucide lucrătoare sexuale.

Pe măsură ce Rahimi se apropie de demascarea crimelor, presiunile politice si religioase cresc iar ocazia de a se face dreptate devine din ce în ce mai îndepărtată: criminalul este văzut de mulți ca un erou. Filmul are la bază un caz real, cel al criminalului Saeed Hanaei numit „Spider Killer”, care între 2000 și 2001 a ucis 16 femei în ceea ce a numit „o misiune sfântă”.

Lasă un comentariu