Skip to content Skip to footer

Tinerii animatori se întâlnesc la rezidența creativă Animation Worksheep

După doi ani de pauză, ediția a 16-a a Animation Worksheep se va desfășura în perioada 17 martie – 8 aprilie la Centrul Internațional de Educație în Tehnologii Inovativ Creative al UNATC.

Ediția de anul acesta se derulează sub forma unei rezidențe intensive de creație pentru tineri animatori, constând într-o serie de ateliere de specialitate, coordonate de traineri invitați.

Pe parcursul celor 15 ani de existență, Animation Worksheep a devenit cel mai important proiect educațional și de formare profesională în domeniul animație de la noi din țară. Dintre cei peste 200 de absolvenți ai primelor 15 ediții, peste jumătate activează în prezent ca animatori profesioniști în cadrul unor studiouri de animație sau jocuri video din România, dar și din afara ei.

Animation Worksheep #16 va avea un număr record de 17 participanți, care sub îndrumarea echipei de traineri vor lucra timp de 3 săptămâni la conceperea și realizarea unui scurt-metraj de animație. Noutatea acestei ediții o constituie crearea și a unui board game care are la bază universul magic al Călușarilor, o lume fantastică care are la bază mitologia românească și totodată câteva momente cheie din istoria locală, un produs inedit, dacă nu chiar o premieră în România.

De anul acesta, Worksheepul va avea un format și mai dens, integrând în fiecare zi a primelor două săptămâni câte un masterclass al unui profesionist în domeniu: Anca Damian (regizor și producător), Dan Panaitescu (animator și regizor), Matei Branea (animator, regizor și profesor), Alexandru Berceanu (regizor de teatru, film și new media, cercetător și profesor) Luiz Stockler (animator și regizor), Andrei Brovcenko (animator, producător și regizor), Bogdan Lazăr (animator și producător), Ioana Șopov (ilustrator și animator), Andrei Iancu (editor, producător, regizor), Mădălin Truică (animator).

Celor doi traineri coordonatori ai Worksheepului – Vlad Ilicevici și Radu Pop – ambii regizori, scenariști și producători de animație, dar și profesori în cadrul UNATC – li se vor alătura anul acesta 2 animatori străini – Balázs Turai din Ungaria (câștigător al Cristalului la Annecy în 2022, cu scurtmetrajul Amok) și Mauro Carraro din Elveția (scenarist, regizor și animator). Echipa de traineri a worksheepului va fi completată de animatorii Ana Dobrescu, Alex Minciună, Radu Popovici și Silviu Matei.

Lasă un comentariu