Skip to content Skip to footer

Tradițiile românești, inspirație pentru noul cântec „Mare Adânc” al lui Daniel Dorobanțu

Daniel Dorobanțu, fondatorul grupului „Thy Veils”, a lansat o nouă călătorie audiovizuală de poveste, de data aceasta alături de artistul Dan Sîrbu. Piesa „Mare Adânc” este disponibilă pe toate platformele de streaming.

Creațiile de basm ale lui Daniel Dorobanțu se află într-o continuă detașare de imagine și formă, dar în deplin cuget la murmurul dintre lumi. Aici, în dintrelume, este tărâmul de poveste în care artistul alege, de cele mai multe ori, să-și instaleze sunetul ca instrument de transformare a timpului în Frumos.

„Mare Adânc” este o explorare ce poartă auditoriul înspre străluciri ce recompun lumea firească într-un univers nou în care ființa dispare pentru a face loc sunetului-suflet. O compoziție ce inspiră pasul plăsmuind noi căi pe care să te reîntorci în poveste, redevenind cuvânt în eternul basm care suntem.

Prin fiecare compoziție pe care ne-o dăruiește, Daniel Dorobanțu reușește să stârnească un soi de empatie cosmică, o transpunere aproape fizică a ființei în infinitul memoriei. Astfel, „Mare Adânc” devine argumentul care se așază în mijlocul firii asemeni gândului ce-ți așterne visarea. Aici, sunetul clădește o claie de stări, iar memoria ce zburdă însuflețită peste geografia ființei, împrăștie miresme de bine pe toate câmpurile naturii umane.

„Mare Adânc” este povestea explorării eternului văzut ca un izvor nesfârșit de mirare din necunoscut, filtrat prin dragostea pe care o purtăm pentru mitologia și tradițiile românești. Cu abilitățile sale muzicale și implicarea sinceră în această aventură, Dan Sîrbu a fost un explorator de nădejde pe tot parcursul drumului.

Daniel Dorobanțu

Despre colaborarea sa cu Daniel Dorobanțu, artistul Dan Sîrbu spune că „aceasta a fost una spontană. Mai întâi ne-am întâlnit la un concert pe care Daniel l-a susținut în Berlin, unde am descoperit că suntem pe aceeași lungime de undă, așa că am zis să încercăm. Sunt foarte recunoscător pentru această experiență, fiindcă este una într-adevăr deosebită.”

Daniel Dorobanțu – compozitor, instrumente electronice, clape, producător și vizualuri
Dan Sîrbu – compozitor, fluier și voce
Attila Lukinich – mix și master

Lasă un comentariu