Skip to content Skip to footer

„Trecătoare” este noul single al trupei de folk metal E-an-na

E-an-na a lansat noul single „Trecătoare”. Piesa face parte din următorul album al formației „Alveolar”, care va fi lansat la începutul lunii martie și va fi susținut de un turneu național de promovare.

„Trecătoare explorează natura primordială a omului, instinctul animalic care ne-a ghidat de-a lungul secolelor de evoluţie, omniprezent oricând ne confruntăm cu situaţii dificile, care ne aduc la limită şi ne încolţesc. Piesa descrie răscrucea atavistică dintre intuiţia umană şi cea animală, un punct crepuscular din care se întrevede o stare viitoare, care le succede pe cele două. Această cale de comunicare între cele două lumi ne permite să ne întoarcem la rădăcini atunci când situaţia o impune, să ne arătăm colţii atunci când ceva drag nouă cere a fi apărat. În acelaşi timp, e o recunoaştere a faptului că tocmai în aceste situaţii ne arătăm cu adevărat faţa, dezbrăcând toate straturile care ornează miezul fiinţei, arătându-ne natura ancestrală.” declară Andrei Oltean, solistul E-an-na.

Artwork-ul, mixul și masterul piesei sunt realizate de basistul trupei, Dragoș Geomolean. Persoana ilustrată în vizualul cântecului este Ovidiu Ban, cofondatorul și chitaristul trupei.

Exprimându-se natural prin cântece de folk, modern metal și interpretări unice ale unor piese tradiționale românești mai puțin cunoscute, E-an-na au reușit să adune o bază numeroasă de fani din toate colțurile Europei. Au cântat la Wacken Open Air în 2017, au fost favoriții publicului la Eurovision România în 2022 și au ajuns în trending-ul românesc de pe Spotify și Youtube cu piese precum „Ies”, „Malere” sau „Floare de Fier”, totalizând milioane de ascultări.

E-an-na înseamnă:

– Andrei „Solomonar” Oltean – voce, fluiere, cimpoi
– Andrei Piper – chitară
– Dragos Geomolean – chitară bass
– Ioana Popescu – clape
– Ovidiu „Cio” Ban – chitară
– Paul Cristian – tobe
– Roxana Amarandi – voce, vioară

Lasă un comentariu