Tatiana Ernuțeanu și OBEAH Bucureci prezintă o seară de muzică de dans la Trei Betivi Bar pe 22 august, începând cu ora 19.00.
Colaje si remixuri pe muzica artistilor: Grace Jones, Nina Hagen, Debbie Harry, Lydia Lunch, Kim Gordon, Sinead O’Connor, Gudrun Gut, Kate Bush, Nick Cave, Mark Stewart, Mark E. Smith, Noir Desir, Joy Division, Bauhaus, Iggy Pop, Ryuichi Sakamoto, David Bowie, Kraftwerk, Tangerine Dream, Serge Gainsbourg, Amanda Lear, Mina, Jean Francoise Maurice, Pupo, Dalida, Ornella Vanoni, Francoise Hardy, Patty Pravo, Gigliola Cinquetti, Caterina Caselli, Loredana Berte, The Clash, The Cure, Ian Dury, Tricky și David Byrne.
Tatiana Ernuțeanu este poetă, publicistă și artistă de colaje analog și mixed media. A debutat în 2020, încurajată de poetul Ioan Es. Pop, la Editura Eikon, cu volumul „Carne, visuri și oase triste uitate în Hydra”. În 2022, a publicat „Buletin de știri blues” la Tracus Arte, un volum care a primit numeroase cronici pozitive și a avut mare succes în rândul cititorilor. A publicat poeme în reviste prestigioase din țară și în antologii și reviste internaționale. Poemele sale au fost traduse în engleză, spaniolă și franceză, apărând în publicații din UK (Unpolished Magazine), SUA (Atunis International), Peru (Kametsa), Germania (Women Writing Berlin Lab), Spania (Tastzine), Portugalia (To The Lite House), Franța (Lettres Capitales) and many more.
A participat la lecturi publice atât la evenimente culturale, cât și la festivaluri de profil. Tatiana conectează mai multe zone de interes fiind și artistă de colaje, adoptând un stil minimalist, cu o estetică retro şi o cromatică Italy 70s. Printre practicile poetice pe care le abordează se numără broderiile manuale poetice și seturile de cărți poștale „Dă-mi mâinile tale calde” și „Ancora Tu”.
În fiecare lună, o puteți citi la rubrica „Chicstalgia” din Forbes Life.
De curând, a lansat la Editura Eikon noul volum de poezie experimentală, „Sentimental Scara C”, susținut de o grafică proprie.
Inflexibilitatea anumitor structuri sociale, explorarea corpului, examinarea dominației emoțiilor, contrastul, dar şi simultaneitatea aparență – esență, dragostea sau singurătatea secolului socializării sunt câteva dintre temele regăsite în scrierile ei.
OBEAH Bucureci, cunoscut anterior ca Lil Obeah, este un artist muzical premiat, care a apărut pe coperta revistei IRIE Magazine din San Francisco și în revista Songlines din Londra. Produce muzică inspirată de cultura din Caraibe și muzică balcanică, pe care o lansează la casa sa de discuri Sound of Art to Come, o platformă din Transilvania care reunește artiști de dub, industrial, post-punk, hip-hop, reggae, electronic și muzică experimentală din întreaga lume. Din inima României, OBEAH și Sound of Art to Come oferă lunar o transmisie artistică prin produse cultural-artistice: colaje, muzică, remixuri, expoziții și petreceri inspirate de intersecția dintre Pop Art, multiculturalism și coloane sonore horror.
Artistul a avut privilegiul de a remixa piese pentru Dubokaj & Lee Scratch Perry, Mark Stewart, Rodion GA, Dubmatix, Dub Pistols, Algiers & Zack De La Rocha din Rage Against The Machine, The Membranes, Dub Colossus, Transglobal Underground, Jungle, Prince Fatty, Ghetto Priest & Positive Thursdays in Dub, La Banda Chuska, Denise Sherwood, Yann Tiersen, ZOOLOOK, Arky Starch, Nico G & Kali, Time & Extra Kool, Caveiras și Shabbos Ranks.
OBEAH a câștigat FEEDER AWARD 2023 pentru Cel mai Bun DJ Set Multidisciplinar și două concursuri Dubmatix IRIE Mag: alături de Marius Costache și Petru Bîrlădeanu, precum și concursul de remixuri Matador Records, tot alături de Bîrlădeanu. El colaborează cu labelul britanic Wormhole World și labelul din Texas Emergency Hearts, fiind inspirat de cele mai deosebite sunete românești, de la dub local până la reggae-dub tradițional cu influențe ska și folk-rock, muzică și discuri lansate lângă Marea Neagră din anii 1960 până în prezent. Catalogul său include colaborări cu Horseman, Peter Harris, Boris Kulenovic, Fritz Catlin, Marian Serban și Alexandru Stoica de la Anton Pann Ensemble.
Muzica lui OBEAH și a platformei Sound of Art to Come a fost ascultată la: BBC Radio, Soho Radio, ResonanceFM, The Music Galaxy Radio, Culture Dub din Poitiers, Zonic Radio din Berlin, Czwórka din Polonia, Dub Front din Belgia, KBOO Community Radio și Widgeon Future Dub Sessions.
👉 Urmărește Happ.ro pe Facebook / Instagram / LinkedIn / TikTok
Vrei pe mail o selecție cu cele mai tari evenimente ale săptămânii ? 📨 Abonează-te la newsletterul Happening Now, aici.