Skip to content Skip to footer

Trei spectacole de neratat, la Teatrul Coquette, în acest sfârșit de săptămână

Teatrul Coquette a pregătit pentru vineri, sâmbătă și duminică trei spectacole emblematice pentru iubitorii de teatru şi anume: pe 27 şi 28 ianuarie „Ursul”, după A.P.Cehov, de la 19.30, pe 29 „Hainele cele noi ale Împăratului”, după H.C.Andersen, de la ora 11.00 şi tot în aceeaşi zi „Nopţile Barbare” (după 1001 de nopţi), de la ora 19.00.

Marius Bodochi, într-o comedie clasică – „Ursul” de A.P.Cehov

O tânără văduvă îndoliată, un creditor destul de furios şi un valet mult prea fricos – iată personajele unei comedii surprinzătoare. Tânăra Popova, cu ochi alunecoşi şi gropiţe în obraji, îşi „trăieşte” doliul cu mare devotament, până într-o zi, când în casa ei dă buzna un creditor supărat venit să recupereze o datorie. Acesta pare să nu se lase înduplecat de nicio sensibilitate feminină şi decide să nu se urnească până nu are câştig de cauză. Tânăra domniţă nu numai că nu îi dă banii, dar îl şi provoacă la duel. Ce poate ieşi dintr-o asemenea situaţie complicată? Cu siguranţă o comedie de bună calitate!

🎭 Din distribuție fac parte actorii: Marius Bodochi, Ruxandra Bălașu și Gabriel Costan

„Hainele cele noi ale Împăratului”

Celebrul basm al lui Hans Christian Andersen a dat naștere unui spectacol plin de umor și învățăminte. În esență este o poveste despre mândrie, minciună și adevăr, evocată cu talent de actorii Teatrului Coquette. Când mândria este alimentată în mod constant, aceasta se dezvoltă în prostie.

Împăratul își dorește mereu să fie cel mai iubit din toată împărăția, dar din păcate nu prea știe cum să obțină această dragoste totală din partea supușilor. De aceea începe să creadă că prin apariția lui în public în haine care mai de care mai frumoase sau mai sclipitoare reușește să-și cucerească poporul, care nu-și dorește altceva decât un suveran bun, drept și înțelept. Oare va reuși acesta să se facă plăcut și acceptat în adevăratul sens de către popor?

Cum își va învăța lecția? O poveste cu haz, cu răsturnări de situație și cu tâlc, la care Teatrul Coquette vă așteaptă cu drag.

🎭 Din distribuție fac parte actorii: Ruxandra Bălașu, Mihai Căpățînă, Gabriel Costan și Ingrid Bonța

„Nopțile Barbare” (spectacol interzis minorilor sub 16 ani)

Acest spectacol delicat și totodată dur, care cuprinde și mult umor reprezintă o adaptare liberă după „1001 de nopți”.

Regele Șahriar (Ovidiu Ușvat), celebrul tiran care își trimite soțiile la decapitare la ivirea zorilor, este vindecat de cruzime, de paranoia, care a pus stăpânire pe el și de frica de a fi mereu trădat și înșelat, de fermecătoarea Șeherezada (Ruxandra Bălașu), prin poveștile ei. Ea folosește toate armele de cucerire de care dispune: erotismul, umorul, suspansul, puritatea și chiar reușește să îl implice pe rege în poveștile creionate. Pentru a-i capta atenția începe cu o paralelă la realitatea de care e și ea amenințată și stârnește curiozitatea lui Sahriar, inventându-l pe prințul Camar Asaman, pe care îl trece prin multe peripeții. Dansul celor doi se intensifică pe măsură ce înaintează în poveste, arătând astfel legătura dintre ei, care devine din ce în ce mai solidă. Un spectacol învăluit în mister.

🎭 Din distribuție fac parte actorii: Ruxandra Bălașu și Ovidiu Ușvat, regia este semnată de Ingrid Bonța, scenografia de Daniel Divrician, coregrafia de Andreea Novac.

Biletele pot fi cumpărate online prin www.iabilet.ro; www.eventim.ro; www.kompostor.ro; www.blt.ro; www.mystage.ro, bilete.ro și pe eventbook.ro.

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro
www.teatrulcoquette.ro

Lasă un comentariu