Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 01-07.05

Printre expoziții gândite într-o scenografie a jocului lumină-umbră sau la granița între inventariat botanic și artă în cărbune, mai băgăm și câte un spectacol de dans care traduce influențele culturale de astăzi în mișcare, un maraton de film Ari Aster sau o proiecție „Boss,” de la boss-ul „Umbre.”

Astăzi spune-ne ce ai pe suflet @Open mic with Kirk

2 mai | 19.00-22.00 | Londohome

Marțea asta, ai la dispoziție o chitară și un microfon să te faci auzit, fie că e printr-o improvizație în do major sau perlele insomniace strânse în notițe. Ca invitat special, Londohome îl aduce pe Kirk open mic-ul de săptămâna asta, un american care a prezentat la fel de mult interes pentru muzică și radio ca și pentru a fi lucrat ca paramedic sau academic prin Europa.  Vezi ce-i roade pe alții, dacă pe tine, nimic.

Intrare liberă. Înscrierile se fac la bar, cu o oră înaintea deschiderii.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Miercuri reiterăm botanica, în creion @PARCURS / IRINA NEACSU

3 mai | 18.00-21.00 | Art Yourself Gallery

Vernisajul Irinei Neacșu ilustrează inventariatul botanic și peisajul natural ca subiect al implicării, nu al completării. Prezentat prin tuș, creion, cărbune, colaj sau fotografie pe hârtie reciclată, „Parcurs” este ierbarul observațional în care interesul pentru mediu se reflectă în detaliile surprinse de o hașură atentă.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Joi vorbim despre @LIGHT, an airy viewpoint of density / Vernisaj DIANA NICOLAIE

4 mai | 19.00 | ARCUB, Lipscani 84

Curatoriat de Ioana Ciocan, vernisajul designer-ului de produs Dianei Nicolaie vine cu o selecție de lucrări sculpturale, exclusiv pe alb și puse în valoare printr-o scenografie a luminilor și umbrelor. Într-un studiu al valențelor formei privite din absența sau prezența unor noi surse de iluminare, artista demonstrează cum lumina este mama texturii și a volumului, fie că e vorba de o deschidere a diafragmei, acel plus de alb pe pânză sau monumente abstracte.

Intrarea liberă.

Mai multe detalii pe pagina artistei.

 

Vineri recuplăm dansul la emoție @PREMIERA Patosfera

5 mai | 19.30.-20.50 | CNDB

„Patosfera este o sinteză de influențe diverse precum iridescența, clasele de fitness, cosmologia, muzica trap, studiul furnicilor, studiul afectelor spațiul urban si tehnologia, care se îmbină, se intercalează, se suprapun.” Altfel, spectacolul de dans al Mădălinei Dan colectivizează tot ceea ce ne pătrunde corpul emoțional în mișcare scenică.

Preț bilet: 40 lei sau 25 lei pentru elevi, studenți, pensionari și profesioniști.

Cumpără bilet aici.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Sâmbătă facem maraton Ari Aster @Elvire Popesco

6 mai | 17.00 | Cinema Elvire Popesco

În cadrul maratonului dedicat lui cineastului apreciat pentru horror-uri psihologice Ari Aster, Elvire Popesco x Bad Unicorn proiectează „Hereditary” (2018), filmul în care doar un deces permite destructurarea secretelor de familie, „Midsommar” (2019), în care o vacanță de cuplu în pitorescul suedez e adusă în bizar de practicile oculte ale localnicilor, dar și cel mai recent film al regizorului, cu Joaquin Phoenix în rol principal, „Beau Is Afraid” în care, după moartea abruptă a mamei sale, mintea lui Beau deraiază dintr-o realitate care întrece și Gotham City, în mintea condusă de vinovăție sau furie îndreptate ori spre el, ori spre propria mamă, care forțează rezumarea anilor săi de terapie.

Preț bilet: 69 lei

Cumpără bilet aici.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Duminică vedem cel mai recent film al regizorului „Câini” & „Umbre” @proiecție BOSS

7 mai | 19.00-21.30 | POINT

„Într-un heist movie plasat post-heist, în care un ambulanțier (Bogdan, interpretat de Laurențiu Bănescu) nu dă suficient de bine cu stânga, dar conduce destul de bucureștenește încât să ajungă șofer de jaf armat, iar un șofer de taxi înseamnă „ochi, gură, martor,” pisica mai degrabă pierde în fața unui șoarece mult mai deștept.” Citește-ne integral recenzia „Boss” aici.

Preț bilet: 35 lei

Cumpără bilet aici

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Fotografia de deschidere a articolului este preluată de pe „The New Yorker.”

Lasă un comentariu