Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 01-07.07

Deși e săptămâna de foc (sic!) pentru calificările la EURO, încă avem alternative pentru ieșirile culturale. Începem luna iulie cu teatru explorativ, o proiecție de film care chestionează romantismul contemporan, lansare de volum despre cinematografie, un curs despre șamanism, weekend-ul cu bazaar și premiera primului musical contemporan românesc. 

[Luni] Lunea lu Lenți @ Quantic

1 iulie | 18:00 | Quantic, Intrarea Grozăvești 

Te simți nostalgic după epoca de aur a rock-ului sau doar te afli in căutare de noi melodii de adăugat in playlist? Lunea lu Lenți îți aduce soluția, fiind un eveniment dedicat socializării și aprecierii muzicii rock, din toate subgenurile și culturile. Așa, ca un radio live.

Intrarea liberă. 

Mai multe detalii pe pagina evenimentului. 

[Marți] Teatru labirint „Deschide ușa” @ Casa Kerim

2 iulie | 19:15 | Asociația Hearth / Casa Kerim, Str. Parfumului 19 

Experiențele performative experimentale sunt la ele acasă la Casa Kerim. De această dată, Oana Kuzmanovski propune un spectacol de teatru labirint care explorează un spațiu abandonat, unde timpul a încremenit timp de un deceniu. Atmosfera spațiului împinge publicul spre introspecție, rememorare și ascuțirea spiritului de observație, într-o poveste care se croiește pe măsură ce avansezi.

Participarea se face pe bază de donație, in baza unei programări făcute la 0733664499. 

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri] Proiecție specială „Cei visați” (2016) @ Elvire Popesco

3 iulie | 18:30 | Elvire Popesco, Blvd. Dacia 77

Pentru că cinema-ul de artă nu exclude romantismul, miercuri seara vedem Cei visați, meta-ecranizarea poveștii de dragoste dintre poeții Ingeborg Bachmann și Paul Celan, infiripându-se și consumându-se in Viena postbelică. Desigur, relația lor este un pretext pentru adevărată acțiune a filmului, ce prezintă narativ idei precum analiza, auto-analiza și auto-critica atât de caracteristice generației noastre. Ce rămășițe ale romantismului old-school încă supraviețuiesc in ziua de azi?

Prețul biletului: 25 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] Lansare de carte „Istoria filmului – o introducere” @ UNATC

4 iulie | 19:00 | UNATC I.L.Caragiale, str. Matei Voievod 75-77

O carte fundamentală pentru cineaști, studenții la cinematografie sau pur si simplu pasionații de cinema, Istoria filmului. O introducere (vol. I) de Kristin Thompson, David Bordwell și Jeff Smith, ajunge și in traducere românească. UNATC organizează un dialog intre Andrei Rus (coordonatorul traducerii), traducătorii cărții, Doru Someșan (coordonator editorial), Alina Purcaru (redactoarea cărții) și Romina Boldașu (prorector Cercetare, Dezvoltare și Inovare UNATC), urmat, la ora 21.00, de proiecția unei discuții online in engleză cu autorii volumului, moderată de Andrei Rus și Doru Nițescu, iar la 21:30 de proiecția filmului 𝐌𝐚𝐫𝐠𝐚𝐫𝐞𝐭𝐞*/ 𝐒𝐞𝐝𝐦𝐢𝐤𝐫𝐚́𝐬𝐤𝐲 (Cehoslovacia 1966, regia Věra Chytilová).

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Vineri] Despre șamanismul mongol @ Fundația Calea Victoriei

5 iulie | 19:00 | Fundația Calea Victoriei, 𝐂𝐚𝐬𝐚 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥 𝐇𝐞𝐧𝐫𝐢 𝐂𝐢𝐡𝐨𝐬𝐤𝐢, Blvd. Dacia 78

Dacă nu ai mai participat la o conferință interactivă despre un subiect mistic și impunător, ai acum șansa să fii introdus in lumea șamanismului mongol, de către lector Vlad Manciu. Este un prilej excelent de a întâlni si înțelege o perspectivă antropologică asupra unei culturi magico-spirituale foarte diferite de cea românească, într-un context non-academic unde curiozitatea este încurajată.

Prețul biletului: 80 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Sâmbătă-duminică] Bazaar pe Victoriei @ Victoria Hub

6 și 7 iulie | 11:00-21:00 | Victoria Hub, Calea Victoriei 208-210

Bazar organizat pe vibe-ul de thrift shopping, cu business-uri locale, ai antreprenorilor tineri și din gen Z, cu produse handmade – de la bijuterii, îmbrăcăminte, decorațiuni, accesorii, etc. Împotriva caniculei din timpul zilei se recomandă vizitele la barul aprovizionat cu licori răcoroase și meniuri alese, cu produse de sezon.

Intrare gratuită. 

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Duminică] Premieră „De treci codrii” @ Godot

7 iulie | 17:00 | Teatrul Godot, Calea Rahovei

Un musical creat din material absolut original – basme și legende românești -, adus în cadrul de poveste al Palatului Bragadiru, De treci codrii are semnătura dramaturgei Elise Wilk, regizorului Eugen Gyemant și a actrițelor Maia și Cabiria Morgenstern, strălucind atât de diferit in același rol, precum și a unei echipe artistice recunoscute in teatrul bucureștean.

Prețul biletului: 84 – 328 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

*

👉 Urmărește Happ.ro pe Facebook / Instagram / LinkedIn / TikTok

Vrei pe mail o selecție cu cele mai tari evenimente ale săptămânii ? 📨 Abonează-te la newsletterul Happening Now, aici.

Foto deschidere articol: Cei visați (2016).

Lasă un comentariu