Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 03-09.10

Selecția Happ.ro de evenimente de săptămâna asta promite o săptămână no-budget de expoziții, spectacole și ritmuri care și-ar merita, altfel, banii. Între 3 și 9 octombrie, nu e nevoie să stai acasă doar pentru că ești înainte de salariu.

Marțea instalațiilor interactive / Spații Ludice

03-09 octombrie | 18:00-20:00 luni-vineri și 13:00-16:00 în weekend | Lounge-ul AREAL

Instalații interactive, din cadrul proiectului Spații Ludice: Voce, Corp și Oraș, propune o serie de instalații video, sensibile la mișcarea corpului în spațiu și la sunetul provocat. Spații Ludice promite să deschidă noi direcții către reconectarea cu corpul, într-o perioadă a culturii nemulțumirii față de propriul corp și de propria imagine.

Mai multe detalii pe pagina evenimentiului.

Intrare liberă.

Miercuri la NECÂNTATELE Irinei Rimes

05 octombrie | 20.00-23.00 | Expirat

„Pentru cei care ar vrea să asculte „Octombrie roșu” sau „Piesa noastră”, „Bandana” sau „Cosmos”, „Iubirea noastră mută” sau „Nicăieri”. Necântatele sunt piesele acelea pe care le cânți rar, la ocazii speciale.”

Irina Rimes.

Fie că-ți place pentru piesele care plâng o dragoste toxică sau pentru prezența pe posturile de radio autohtone, vino să o vezi pe Irina Rimes în Expirat, unde va cânta acele piese pe care încă le fredonezi, ani mai târziu. NECÂNTATELE e un eveniment care vine ca o atenție pentru cei care așteaptă de la concert, la concert, să-și audă pentru 3 minute piesa preferată live.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Preț bilet: 120 lei. Bilete se pot achiziționa aici.

Tot miercuri, este deschisă expoziția Rewired / Bucharest Photofest

05 octombrie | 19.00 | DESCHIS Gastrobar

După ce a fost diagnosticată cu depresie postnatală, Felicia Simion (foto deschidere articol) începe un demers de reînpământare, explorând în condiții extreme acele zone neatinse din natură. Departe de un oraș aglomerat care ocupă timp, fără să-l umple, artista parcurge un peisaj din Islanda nelumesc, printr-o serie de fotografii sensibile și personale. Între cratere, cascade și Oceanul Arctic, Felicia își recapătă forța vitală prin relația cu natura.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului. 

Accesul este gratuit.

Joia filmelor sociologice / Arhiva Activă

06 octombrie | 19.00 | Cinemateca Eforie

CINE-VARIETĂȚI ’30, din cadrul Arhivei Active, prezintă a doua selecție de filme românești de arhivă. Este vorba de scurt și mediumetraje documentare realizate de sociologi din epoca interbelică, în cadrul campaniilor monografice ale Școlii Gustiene. Filmele au fost realizate într-un demers de cercetare cu intenții exhaustive a mediului rural dintre granițele României de la acea vreme, ce a intrat în coliziune cu viziuni idealizate despre viața spirituală și materială a satului.

Proiecțiile sunt însoțite de o discuție cu sociologul Ștefan Guga despre campaniile monografice ale perioadei, punând accentul pe profilul și demersul lui Henri H. Stahl, cel care s-a preocupat cel mai îndeaproape de posibilitățile utilizării filmului în documentarea realității sociale.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Preț bilet: 10 lei. Bilete se pot achiziționa aici.

Vinerea TABU-urilor / Replika

07 octombrie | 19.00-20.30 | Centrul de Teatru Educațional Replika

Un spectacol actual, despre condițiile și încrengăturile într-un domeniu de muncă considerat ilegal, TABU vorbește pentru și despre acele persoane care practică sex comercial. Pornind de la confesiunile a două femei care practică ”prostituție” stradală în București, spectacolul depășește percepțiile uzuale despre subiect și intră în intimitatea a două persoane ”din interior”.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Accesul este gratuit, pe bază de rezervare (aici).

Tot vineri, prima zi de DIPLOMA 2022

07-16 octombrie | 19.00-00.00 | Combinatul Fondului Plastic

O expoziție dedicată noii generații de artiști, cu lucrări de licență din toate domeniile facultăților de artă din România. DIPLOMA este despre eforturile și căutarea personală a unor artiști care încă nu sunt obosiți sau prea blocați în canoane. De la arte plastice, până la arhitectură, design sau film.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului sau pe site-ul DIPLOMA Show.

Accesul este gratuit, pe bază de rezervare (aici).

Sâmbăta Dichisarului de Toamnă

08 octombrie | 10.00-20.00 | Impact Hub Universitate

Dichisar este târgul de design și handmade care promite să-ți împrospăteze garderoba cu ceva mai atipic decât H&M Basics. Creatori și mici ateliere din toată țara își adună cele mai creative haine și bijuterii contemporane la București. Pe scurt, shopping alternativ made easy.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Plătești doar ce iei acasă. 

Sâmbătă seară, DIPLOMA ține un Talent Party

08 octombrie | de la 18.00 | Combinatul Fondului Plastic

Cu o platformă video 360 și seturi proaspete, DIPLOMA invită artiștii, aproape-artiștii și tinerii alternativi la un altfel de party. Dacă ai intrat prea adânc în monotonia acelorași seturi din aceleași trei cluburi, vino undeva unde poți fi extra cu încredere.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Accesul este gratuit, pe bază de rezervare (aici).

Duminică ne frământăm despre Cum (n-)avem orgasm? Cum (n-)avem bani? Cum (n-)avem copii?

09 octombrie | 19.30 | Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

SEXUL vs BARZA propune un spectacol-lectură, pornind de la un formular adresat anterior către public, despre temele la care ne mințim că nu ne gândim chiar atât de des. Spectacolul intenționează să asigure un spațiu deschis pentru vulnerabilitate, fie că e vorba de frustrări sexuale, presiuni sociale sau despre acele relații-corset care ne ocupă zilnic mintea. Pentru atunci când e mai ușor ca altul să pună în cuvinte ce ai tu în cap.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Accesul este gratuit, pe bază de rezervare (aici).

 

 

Lasă un comentariu