Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 06-12.11

Cu scurtmetraje experimentale, teatru la limita dintre senzualitate și toxicitate, dans contemporan, duble expuneri pe 35mm sau ritmurile fratelui surogat al Boy Harsher, săptămâna asta s-ar putea să-ți descarce în sfârșit bateriile sociale. 

[Luni] Scurtmetraje experimentale și studentești @ Bucharest Short Film Festival

6 noiembrie | 19.30 | Cinema Muzeul Țăranului Român

În opoziție cu tradiția de a urmări sau distribui preponderent lungmetrajele din circuitul festivalier, mai degrabă decât scurtmetrajele, Bucharest Short Film Festival (4-10 noiembrie) lansează o serie de proiecții, mai puțin accesibile, ale acelor scurtmetraje multipremiate ale anului. Lunea asta este în egală măsură despre scurturile experimentale, cât și despre cele studențești, care vor fi proiectate la Cinema Muzeul Țăranului, fără să reia cea mai recentă ediție BIEFF.

Preț bilet: 20 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Marți] Spectacolul „Venus in fur” @ unteatru

7 noiembrie | 20.00 | unteatru

În contextul unui casting pentru Venus in Furs, „schimbările vertiginoase, întrepătrunderile de teatru în teatru, joaca de-a perverșii de secol XIX și accentele BDSM arată colții nevăzuți ai industriei, atacă subiectul general al raporturilor de putere între femei și bărbați și sexualizează cu mare bun gust, tocmai pentru a vorbi despre acele tușe gratuite de nuditate și perversiune, care se pun pe cârca făcutului de artă” (Citește mai multe în selecția happ.ro a Trei spectacole care se joacă pe linia fină dintre senzual și toxic).

Preț bilet: 66.31 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri] Spectacolul de dans „MOS” @ Iridescent

8 noiembrie | 18.30 | CNDB – Sala Stere Popescu

Doi dansatori, care devin intermediari între o serie de arhive personale și spectatori, transformă scena într-un tablou ludic-sonor, menit să amplifice atât mișcările și dinamicile deja prezente pe ecran, cât și subtilitățile din colț de cadru și din aproape-mișcare. Ca parte din selecția Festivalului internațional de dans contemporan Iridescent (1 noiembrie-1 decembrie), spectacolul Ioannei Paraskevopoulou (Grecia) amintește de schimbările de sens din micromișcări, de ierarhiile codificate între sunet, imagine și mișcare, cât și de candoarea uneori prea abruptă a arhivelor personale.

Preț bilet: 50 lei / 35 lei pentru elevi, studenți sau pensionari (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] Suprapuneri II @ Galeria 2/3

9 noiembrie | 18.00 | Galeria 2/3

Într-un demers colaborativ de fotografie pe film, în care dubla expunere marchează o improvizație obligată din partea autorilor care rerulează filmul, cât și o întâlnire stilistică neașteptată până la developare, Suprapuneri II prezintă munca colectivă a 16 artiști români și 3 artiști străini.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Vineri] Jérôme Bel @ Iridescent

11 noiembrie | 19.30 | CNDB

Într-o „auto-bio-coreo-grafică” sau autobiografie coregrafică, ca o parțială revenire la structurile primului portret dansat, dedicat coregrafului Isadora Duncan în 2019, și un spectacol-cheie în cariera sa, Jérôme Bel își pune în scenă propriul portret, pentru a permite pătrunderea în intimitățile unei vieți de dans, marcată nu doar de aclamări zgomotoase în scena dansului contemporan internațional, cât și de dubii sau eșecuri.

Preț bilet: 50 lei / 35 lei pentru elevi, studenți sau pensionari (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Tot vineri] Kontravoid / Kris Baha @ Control

10 noiembrie | 20.00 | Control Club

Din seria de artiști pe care ți i-ar recomanda Spotify-ul dacă asculți deja Boy Harsher în mod excesiv, Kontravoid și Kris Baha vin pentru prima dată în București, pentru a contura un red-room sonor la intersecția dintre dark electronica și synth-goth.

Preț bilet: 60 lei la presale / 75 lei full-price (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Sâmbătă] Psynesthesia @ In the Park

11 noiembrie | 22.00 | In the Park, Herăstrău

În mod aproape simbolic și cât se poate de conștient, cei de la Psynesthesia își organizează următorul party de psytrance pe 11.11, în cazul în care voiai să îi auzi pentru ultima oară anul ăsta, live și în natură (sau în pragul Grădinii Japoneze), pe Trans Humantza, Darkology, Etal, Latam sau Shuva.

Intrare: 40 lei

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Foto deschidere articol: Kontravoid, Kris Baha, din Zero

Lasă un comentariu