Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 08-14.07

Săptămâna aceasta aduce evenimente menite să satisfacă pe oricine – de la un spectacol de comedie, la film artistic, la fotografie care explorează percepțiile de gen, până la pictură (făcută chiar de tine), iar spre final vei ajunge să îți faci cumpărăturile de weekend într-un târg boem pe Calea Victoriei.

[Luni] Spectacol „Ședință cu părinții” @ Teatrul Nou 

8 iulie | 20:00 | Teatrul Nou, Logofăt Tăutu 68A

Dacă vrei să te răcorești la începutul unei săptămâni caniculare, poți merge în noua locație a Teatrului Nou (str. Logofăt Tăutu, nr. 68A) să vezi „Ședință cu Părinții” – un spectacol pasional și surprinzător despre căsătorie și parenting în epoca modernă, plin de note comice și emoții pe care le vei (re)trăi intens. Cu Tamara Roman și Dan Murzea.

Prețul biletului: 72 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Marți] Proiecție „Call Me by Your Name” @ Cinema Elvire Popesco 

9 iulie | 20:00 | Cinema Elvire Popesco, Blvd. Dacia 77

Mâine nu trebuie să ratezi proiecția filmului Call Me by Your Name la Cinema Elvire Popesco. Regizat de Luca Guadagnino și având în distribuție actori ca Timothée Chalamet și Armie Hammer, filmul explorează povestea de dragoste dintre un adolescent și asistentul cercetător al tatălui său, pe fundalul unei superbe veri italiene, în ton cu playlist-ul lunii iulie. Filmul a câștigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat și a primit multiple nominalizări importante.

Prețul biletului: 25 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri] Expoziție de pictură „Vesstiar” @ Muzeul Țăranului Român 

9 iulie | 10:00-18:00 | Muzeul Țăranului Român, Sala Tancred Bănățeanu

Ziua de miercuri este un prilej excelent pentru cei care vor să călătorească înapoi în copilărie prin expoziția de pictură „VESSTIAR” de Mihai Perca. Expoziția, deschisă până pe 14 iulie, vă invită să descoperiți lucrări ce explorează teme ale copilăriei și libertății artistice prin forme și culori vibrante. Este o ocazie excelentă de a vă reconecta cu emoțiile și amintirile din acea perioadă, într-un cadru cultural unic. 

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] Vernisajul expoziției „On Red Traces” @ Galeria 15 Design 

11 iulie | 19:00 | Galeria 15 Design, Lipscani 63

On Red Traces explorează identitatea de gen prin fotografie, descrisă ca un mediu esențial pentru gestionarea tensiunilor sociale. Numele expoziției provine de la traseul marcat în roșu dedicat vizitatorilor și menit să ghideze privirea asupra fotografiilor expuse. Este o invitație la dialog empatic și critic despre percepțiile și prejudecățile legate de gen pe care fiecare dintre noi le putem avea.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Vineri] Atelier de pictură „Wine & Paint Night Out” @ Art & Hobby Studio 

12 iulie | 19:00 | Art & Hobby Studio, Occidentului 33

Ce poate fi mai potrivit pentru vineri seara decât a-ți exprima creativ stresul acumulat toată săptămâna printr-un atelier de pictură? Poate un pahar de vin? Ei bine, Art & Hobby Studio le combină pe ambele și te invită să te relaxezi într-o atmosferă prietenoasă de unde vei pleca și cu câteva skill-uri noi de pictură în acrilic. Nu este necesară niciun fel de experiență anterioară, iar toate ustensilele alături de 2 pahare de vin îți sunt asigurate prin cumpărarea biletului.

Prețul biletului: 130 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Sâmbătă] Proiecție „Hoții de Biciclete” @ Trei Bețivi Bar

13 iulie | 20:00 | Trei Bețivi Bar, Vasile Lascăr 66

Revenim cu tema italienească și îți propunem vizionarea filmului Hoții de Biciclete pentru prima zi de weekend. Regizat de Vittorio De Sica, acest clasic al neorealismului italian urmărește povestea emoționantă a unui muncitor sărac din Roma postbelică, care își caută bicicleta furată, esențială pentru supraviețuirea familiei sale. Proiecția promite să fie o experiență cinematografică profundă și memorabilă.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Duminică] Târg „Lott de vară” @ Calea Victoriei 32-34

14 iulie | 11:00 | Calea Victoriei 32-34

Târgul este dedicat atât iubitorilor de articole vestimentare vintage, cât și de fast fashion, însă nu sunt excluși nici colecționarii de antichități, pasionații de obiecte hand made, bijuterii, decorațiuni și multe altele. În caz că treci prin Calea Victoriei, care este pietonală în fiecare weekend, merită să arunci un ochi și prin târg. 

Intrare gratuită. 

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

*

👉 Urmărește Happ.ro pe Facebook / Instagram / LinkedIn / TikTok

Vrei pe mail o selecție cu cele mai tari evenimente ale săptămânii ? Abonează-te la newsletterul Happening Now, aici. 📨

Foto deschidere articol: Mubi, Hoții de Biciclete (1948).

Lasă un comentariu