Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 09-15.10

Săptămâna asta așteaptă-te la expoziții multidisciplinare, filme de animație obscure care taie fața horror-urilor de multiplex, târguri de viniluri, proiecții arthouse sau lansări indie-pop up and coming. Puțin din toate, pe low-budget.

[Toată săptămâna] DIPLOMA Show #10 @ Combinatul Fondului Plastic

7-15 octombrie | 10.00-22.00 | Combinatul Fondului Plastic

Dacă nu ești familiar cu DIPLOMA, înseamnă acea expoziție anuală care aduce în spațiul Combinatului lucrările de diplomă ale fiecărei promoții a facultăților de arte – începând cu artele plastice, sculptură sau ilustrații și până la fashion, arhitectură sau chiar scenografie. Cu câte ceva din toate, DIPLOMA este exact cadrul în care o să vezi pentru prima oară proiectele artiștilor emergenți care, mai târziu în același an, ajung pe holurile Art Safari sau la Romanian Design Week.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului sau aici.

 

[Marți] Concert Krrysopher @ Expirat

10 octombrie | 19.00 | Expirat

Lansarea albumui „ROGVAIV” de Krrysopher presupune un up and coming indie-pop care se uită în spate, după primele îndrăgosteli din adolescență. Cu influențe de synth și o prezență care aduce a miere și zahăr, poți face cunoștință cu Krrysopher marțea asta, de la 20.00, încă de dinainte să devină mainstream.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri] Opening „If you see something, say something” @ E T A J

11 octombrie | 19.00 | E T A J artist-run space

După ce și-au propus să își documenteze călătoria de la București, la galeria Durden and Ray, Los Angeles, cât și experiența plecatului în străinătate a artistului român prea puțin apreciat la el acasă, colectivul E T A J aduce ceva din „iMigrate. The Biology of Transition” înapoi în spațiul artist-run de unde a plecat. Este vorba de acea expoziție făcută aproape în întregime pe genunchi, pe avion sau prin stațiile de metrou americane — fie că e vorba de sculpturi în ipsos, cianotipie sau artă plastică —, dar nicidecum încropită. Află mai multe despre proiectul inițial aici.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] Lansare de single „Omul cu Șobolani” @ Control

12 octombrie | 20.00-22.00 | Control Club

Primul loc unde o să auzi live „Toată Lumea Greșește”, cel mai recent single Omul cu Șobolani e joia asta, în Control. Cum pare că nu se învechește niciodată, vezi cu ce vine nou.

Preț bilet: 70 lei presale sau 85 lei după primele o sută de bilete vândute (aici).

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Vineri] Creepy Animation Night @ Sala Luceafărul

13 octombrie | 23.00-03.30 | Sala Luceafărul

Cele mai mari cozi de la Animestul de anul ăsta? La Trippy Animation Night-ul de sâmbata trecută și probabil la Creepy Animation Night-ul de vinerea asta. Pe lângă mediumetrajul „Feast of Amrita”, adaptat după banda desenată „ARAGNE: Sign of Vermillion”, și live act-ul Freqax visuals Grotesk, așteaptă-te la horror, gore, un fel de nu știu de ce mă uit la asta, dar îmi place inaccesibil chiar și din contul de KaraGarga.

Preț bilet: 80 lei (aici).

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Sâmbătă] Târg de viniluri Paradis Paradis @ Control

14 octombrie | 12.00 | Control Club

Indiferent că-ți fură ochii un cover art ceva mai spumos sau te duci să cauți acel titlu specific pe care tot speri că nu va fi nevoie să ți-l comanzi, cu siguranță ai din ce discuri să alegi de la Paradis Paradis.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Duminică] Proiecție „Mama și Târfa” (1973) @ Salon Filmesque

15 octombrie | 18.00 | Salon Filmesque

Dacă nu ești la curent cu Salon Filmesque care se întâmplă să fie de negăsit prin evenimentele de pe Facebook sau prin comunicate de presă, e acea casă interbelică în care se proiectează filme canonice sau ceea ce am numi arthouse hidden gems. Urmat de o discuție deschisă despre filmul abia vizionat, duminica asta poți să vezi „Mama și Târfa” (1973, r. Jean Eustache).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salon Filmesque (@salonfilmesque)

Intrare liberă, pe bază de rezervare.

Mai multe detalii și posibilitatea de a face rezervare pe pagina de Instagram Salon Filmesque.

 

Foto deschidere articol: Flesh of God, Creepy Animation Night (Animest #18).

Lasă un comentariu