Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 1-7.04

Dacă simți nevoia să ieși și pe fereastră, ți-am pregătit niște recomandări pentru săptămâna asta care au loc seara sau în spații cu AC. Servim: o proiecție de documentar feminist necesar, trei spectacole – un performance work-in-progress, un thriller psihologic devenit clasic și o producție for teens, un concert rock „ca pe vremuri”, o expoziție de artă modernă imersivă și o serată inspirată de frenezia interbelică. 

 

[Luni] Proiecție „Pâinea noastră cea de toate zilele” @ Elvire Popesco

1 aprilie | 18:00 | Cinema Elvire Popescu, Bulevardul Dacia

Pentru un început de săptămână garantat în forță, recomandăm doza de trezire la realitatea dură a celor din jur – de această dată, despre clădirea și întreținerea unei afaceri, MamaPan, care asigură supraviețuirea mamelor singure, fără posibilități materiale sau a unor femei care au refuzat statutul de „asistat social” și și-au luat soarta în dinți. Proiecția documentarului Pâinea noastră cea de toate zilele, proaspăt apărut în cinematografe, va fi urmat de un Q&A cu o parte din echipa filmului, alături de 3 invitate speciale.

Prețul biletului: 25 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Marți] Spectacol „(anti)aging” @ CNDB 

2 aprilie | 19:30 | Centrul Național al Dansului București, Bulevardul Mărășești 80-82

Urmează marțea-experimentală, de data asta nu în Control, ci pe scenă – (𝐚𝐧𝐭𝐢)𝐚𝐠𝐢𝐧𝐠 este un spectacol-arhivă de Mădălina Dan și Alexandra Mihaela Dancs, un work-in-progress conceput pentru a avea etape succesive, pe o durată de 30 de ani, până în 2041. Coregrafele folosesc timpul, evoluția colaborării de lungă durată și parcursul vieților personale/profesionale drept material performativ, pe care-l explorează anticipativ și retrospectiv totodată printr-o cameră de filmat.

Preț bilet: 10-40 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri] Concert Jurjak @ Hard Rock Cafe

3 aprilie | 21:00 | Hard Rock Cafe, Parcul Regele Mihai I (Herastrău), Sos. Kiseleff 32

Miercuri seara profită de vremea bună pentru o plimbare în parc înainte de un concert rock. Trupa Jurjak se pregătește de primirea publicului la Hard Rock Cafe. Muzica lor are influențe blues, electro, rock și folk, iar versurile conțin un poetism al limbii române cotidiene, deci un trademark ușor de recunoscut. Muzician, regizor și artist vizual, Jurjak (George Petroșel) a devenit rapid unul dintre cei mai apreciați artiști de alternativ din România.

Preț bilet: 76 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] Spectacol „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” @ Teatrul Odeon

4 aprilie | 19:00 | Teatrul Odeon – Sala Majestic, Calea Victoriei 40-42

În viziunea regizorului Alexandru Mâzgăreanu, este o poveste care răstoarnă toate convențiile sociale despre ideea de familie americană model și prezintă un cuplu matur, căsătorit (Carmen Tănase și Adrian Titieni) cu o relație turbulentă și co-dependentă, într-o noapte a purgatoriului personal, în care își pun în aplicare jocurile psihologice crude pe un cuplu tânăr și plin de viață – Ioana Mărcoiu și Silvian Vâlcu.

Preț bilet: 40-80 lei (aici)

Mai multe detalii pe site-ul teatrului.

 

[Vineri] Expoziție imersivă „The Revolutionary Art: From Monet to Kandinsky” @ BNR

5 aprilie | 12:00-20:00 |  Biblioteca Națională a României, Bulevardul Unirii 22

Jumătatea unei expoziții alternative, „The Revolutionary Art” este o călătorie transgresivă prin lumea modernismului, oferind o privire intimă asupra gândirii și creativității marilor pictori ai vremii. Folosindu-se de inteligența artificială și de arta videoproiecției imersive, picturi emblematice pot fi analizate și privite dintr-o nouă perspectivă în camera oglinzilor (Sala Symphosium) din cadrul BNR.

Preț bilet: 38-142 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Sâmbătă] Spectacol „Memoriile unui Lolo” @ Teatrul Masca

6 aprilie | 19:00 | Teatrul Masca, Blv. Uverturii 14

Spectacol conceput și realizat în cadrul proiectului „𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭. Ediția a VI-a”, organizat de Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, iar acum preluat și îngrijit de Teatrul Masca, spectacolul „Memoriile unui Lolo”este dedicat tinerilor și nu-mai-atât de tinerilor adulți care își ridică în mod constant probleme legat de nevoia lor inexhaustivă de iubire, fricile iraționale și rușinile care rămân în timp.

Preț bilet: 45 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Duminică] Serată „Balul Bucureștiului de demult” @ InterContinental Athenee Palace

31 martie | 19:00 | InterContinental Athenee Palace Bucharest, Str. Episcopiei 1-3

Duminică seara, o recomandare mai rafinată, pentru gusturi exclusive este serata interbelică de tipul „dinner and a show” organizată la Athenee Palace. Într-o atmosferă clasică și rafinată, poate savurând un meniu cu 3 feluri de mâncare special alese, experiența promite o călătorie prin istoria muzicii și a artei din București, de la perioada interbelică până în anii `70, cu muzică live, dansuri de societate și momente de sketch cu umor de calitate.

Preț bilet: 150 – 375 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Foto deschidere articol: cadru din Pâinea noastră cea de toate zilele.

Lasă un comentariu