Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 10-16.06

Fără a ne propune să optăm pentru recomandări colorate, ne găsim totuși atrași de o expoziție eclectică de artă, un festival dedicat ecologiei în/prin artă, un concert de taraf nostalgic&fun, ultimul rave bucureștean ca-n Berlin, un spectacol despre fragilitatea devenirii și o după-amiază la cafeluță filosofică. Tu unde mergi săptămâna asta?

 

[Luni] Expoziția Monstrul, pătratul și hohotul @ MARe

10 iunie | 11:00-19:00 | Muzeul de Artă Recentă, Blv. Primăverii 15

We love the smell of freshly opened exhibitions early in the month! Este și cazul expoziției Monstrul, pătratul și hohotul, curatoriată de Dan Popescu, care a avut vernisajul pe 7 iunie și care adună sub forma unui amplu eseu vizual 180 de lucrări de la 80 de artiști contemporani. In nuanțe aprinse de vară (predominând), prezentul este pus în legătură cu conceptul de arhaic, urmărind o explorare a umorului în arta vizuală românească recentă.

Prețul biletelor: 20-40 lei.

Mai multe detalii pe site-ul muzeului.

 

[Marți-vineri] International Ecoperformance Film Festival @ CNDB

11-14 iunie | 10:00 – 20:30 | Centrul Național al Dansului București, Blv. Mărășești 80-82

Un microfestival organizat de CNDB, Plastic Art Performance Collective și Taanteatro Company Brazil, IEFF promite trei zile în care filmul scurt, performance-ul și ecologia ca disciplină se întrepătrund, într-o tentativă de a include arta în știință și vice-versa. Rolul celor 3 zile cu screening-uri, un workshop de ecoperformance, artist talks și spectacole este de a chestiona unul dintre fenomenele care ne afectează pe toți într-un mod din ce în ce mai pregnant și greu de ignorat – încălzirea globală.

Intrarea și participarea sunt gratuite. 

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri] Taraf de București Interbelic @ Trei Bețivi Bar

12 iunie | 20:00 | Trei Bețivi Bar, Str. Vasile Lascăr 66

Pentru cei old soul cu dor de vintage, curioși de cum se simțea și cum se trăia în perioada interbelică, dincolo de descrierile din romanele consacrate, recomandăm o seară alături de taraful condus de Mircea Constantin.

Intrare liberă, donații încurajate. 

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] Rave/party Machina Electronica @ Expirat

13 iunie | 22:00 | Halele Expirat, Str. Constantin Istrati 1

Ultimul rave dintr-o serie destul de hardcore de întâlniri muzicale – garantează un mix nebunesc și de lungă durată de DNB, psytrance, tehno și minimal. Chiar dacă atmosfera de underground berlinez va pleca odată cu organizatorii, în acest ultim eveniment este promisă o noapte de care să nu poți uita, deci adună-ți prietenii și pregătește-te de dans.

Intrare liberă, în baza buletinului.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Sâmbătă] Spectacol Sentimentul fragil al speranței @ Odeon

15 iunie | 19:00 | Sala Majestic, Teatrul Odeon, Calea Victoriei 40-42

Un spectacol-dedicație generației Z, spus prin poveștile și vocile lor, înglobând fricile și speranțele care au avut șansa (sau curajul) să se facă auzite. Regizoarea Carmen-Lidia Vidu, recunoscută pentru watermark-ul de inovație în spectacolul tehnologic de tip documentar, se cufundă în lumea celor cu aproape 20 de ani mai tineri și reușește să ii reprezinte cu o vigoare niciodată întâlnită pana acum în spectacolele dedicate tinerilor.

Prețul biletului: 40-80 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Duminică] Duminicile filosofiei @ Forma

16 iunie | 17:00-18:00 | Forma Coffee, Str. Ion Ghica 4

Pentru o după-amiază lentă (nu leneșă), când mintea își cere un refresh după un weekend intens, vă invităm la ora de filosofie, organizată săptămânal la Forma. Tema acestui final de săptămână, curatoriat de Adrian Ciocioman, sunt scrierile lui Emil Cioran și umorul său intrinsec (ironic, non-ironic, sardonic…?).

Donație recomandată: 50 lei.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

*

👉 Urmărește Happ.ro pe Facebook / Instagram / LinkedIn / TikTok

Vrei pe mail o selecție cu cele mai tari evenimente ale săptămânii ? 📨 Abonează-te la newsletterul Happening Now, aici.

Foto deschidere articol: Sentimentul fragil al speranței

Lasă un comentariu