Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 11-17.03

Odată cu primul concert Sufrageria Irinei (Rimes), săptămâna asta mai anunță și filme LGBTQ+, niște cinema arthouse, o proiecție specială a unui altfel de film românesc, Mrs. Buică, și două spectacole de teatru care reamintesc că sentimentele nu rămân niciodată mute.

 

[Luni]  Passages (2023) @ Elvire Popesco

11 martie | 18:00 | Cinema Elvire Popesco

Cu premiera la Festivalul de Film de la Berlin, Passages (2023, r. Ira Sachs) este despre momentul în care relația de cuplu, veche de cinsprezece ani, dintre doi bărbați (Franz Rogowski și Ben Whishaw) suferă ruptura aventurii pe care unul dintre ei o are cu o femeie mult mai tânără (Adèle Exarchopoulos). Apăsând atât pe butonul de trigger al posibilelor insuficiențe în homoerotism, cât și pe insecuritățile pe care le provoacă diferența de vârstă între actualul partener și amantă, când infidelitatea lui Tomas naște același răspuns și din partea lui Martin, căsnicia lor începe să-și piardă perspectivele.

Preț bilet: 25 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Marți]  Mr. Buică (2023) @ Cinema Elvire Popesco

12 martie | 18:00 | Cinema Elvire Popesco

Reluat pentru o proiecție specială mulțumită interesului stârnit publicului după ieșirea din cinematografe și numit de Gojira, în Aproximativ Discuții, „cel mai bun film românesc din 2023”, „Mrs. Buică” (2023, r. Eugene Buică) revine marți la Cinema Elvire Popesco pentru cei la care a ajuns vorba cu întârziere. La bază un home-movie realizat din 24 de ani de filmări România-America, cu aceleași picanterii specifice mai degrabă emisiunilor de reality TV, „însăși în alegerea de a se autocataloga drept un „documentar impertinent”, unul în care spălatul rufelor se întâmplă fără jenă de public și în care camera este tratată ca un aliat invizibil în partajarea vinei, Mrs. Buică își recunoaște preventiv propriul eșec de a-și citi părinții într-o altfel de cheie decât cea a unui focar traumatic” (Citește integral cronica Happ.ro despre film aici).

Preț bilet: 25 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri]  Sufrageria Irinei (Rimes) @ Sala Palatului

13 martie | 20:00 | Sala Palatului

Un concert care amintește de prima oară când și-a prezentat muzica în fața unui public bucureștean (la ea în sufragerie), Sufrageria Irinei înseamnă un turneu intim, care surprinde tot parcursul muzical al artistei, încă de la primele și cele mai de suflet abordări și până la piesele statement care au bifat cele mai mari scene din România. Concertul de miercuri, de la Sala Palatului, îi anunță ca invitați și pe Tudor Chirilă și pe Andra.

Preț bilet: 85-332 lei, în funcție de loc (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi]  Balena @ Teatrul Metropolis

14 martie | 20:00 | Sala Palatului

După „The Whale” (2022, r. Darren Aronofsky), care a câștigat în anul său două Oscaruri, printre care și cel mai bun actor în rol principal (Bredan Fraser), Andrei Huțuleac (regizor) pune în scena Teatrului Metropolis un spectacol gândit pentru a fi privit „ca prin gaura cheii”, în apartamentul unui personaj mult prea însingurat pentru a face pace cu propriile alegeri și mult prea bolnav pentru a-și mai permite să le schimbe.

Preț bilet: 59.4 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Vineri]  Titian. Empire of color (2022) @ MNAR

15 martie | 19:00-20.30 | Muzeul Național de Artă al României

Prima proiecție din cadrul Anul filmelor de artă, un proiect organizat de MNAR, în parteneriat cu Happy Cinema, care urmează să scoată săptămânal în față cele mai recente documentare internaționale de artă, „Titian. The empire of color” (2022, r. Giulio Baoto & Laura Chiossone) revizitează viața și opera lui Tiziano Vecellio, unul dintre cei mai influenți pictori renascentiști, cu precădere către interesul său pentru culoare și mai ales, către micile descoperiri care i-au adus lucrările la o nouă formă de expresie și de maturitate.

Preț bilet: 30 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Sâmbătă]  Lemons. Lemons. Lemons. Lemons @ unteatru

16 martie | 20.00 | unteatru

Într-un cadru distopic în care se aprobă o nouă lege care le interzice oamenilor să folosească mai mult de 140 de cuvinte pe zi, „Te iubesc” se restrânge la „Tubesc” într-un cuplu forțat să-și schimbe mijloacele de apropiere odată cu noi reforme sociale. Cu toate că ea rămâne în negare până în ultimul moment, în timp ce el luptă împotriva muțeniei impuse, Bernadette și Oliver găsesc la tot pasul noi articulări ale iubirii. Un spectacol proaspăt în care absurdul face loc pentru dulce, Lemons. Lemons. Lemons. Lemons, în regia Iuliei Grigoriu, devine o meditație asupra acelor sentimente prea puternice pentru a fi tăcute.

Preț bilet: 60 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Duminică]  The Taste of Things (2023) @ Elvire Popesco

17 martie | 20.00 | Cinema Elvire Popesco

Premiat cu cea mai bună regie la Cannes, „The Taste of Things” (2023, r. Tràn Anh Hùng) urmărește vocația comună pentru gastronomie a gurmandului francez Dodin (Benoît Magimel) și a bucătăresei sale, Eugenie (Juliette Binoche), transformată, încetișor și fără ascunzișuri, într-o căsnicie ca la carte. Lucrat timp de șapte ani de zile, în colaborare cu istoricul culinar Patrick Rambourg și cu bucătarul chef Pierre Gagnaire, filmul atrage nu doar printr-o dragoste cuminte, care nu întreține dubii, ci și prin atenția la fiecare subtilitate a rețetelor preparate, cadre picturale și apusuri calcute.

Preț bilet: 25 lei (aici)

Mai multe detalii în cronica pentru Ziarul Metropolis.

 

Foto deschidere articol: Passages (2023)

Lasă un comentariu