Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 14-20.08

Săptămâna asta e departe de noi gândul să te scoatem din casă până să se lase răcoarea – cam pe la aceleași ore la care se dă drumul și la CINEVARA, la acest festival de scurtmetraje experimentale pornit pe Discord, la un picnic curatorial sau de ce nu, la Robbie Williams. 

[Luni] Swarm Axes @ Strada Eforiei 8

14 august | 19.00-22.00 | Strada Eforiei 8

Inițial un grup de discord gândit pentru a scoate la lumină scurtmetraje și artă audiovizuală independentă, Swarm Axes – acum un festival de film decentralizat care trece pe la București, Berlin, Albuquerque și New York – proiectează un calup de materiale audiovizuale cu o temă comună: divinul. Fără orice fel de restricții la nivel de discurs sau formă, selecția explorează intersecțiile dintre practicile religioase și spirituale din întreaga lume, oferind în același timp o platformă viabilă pentru cineaștii care vor să producă fără să compromită.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Marți] FLOWERS @ Muzeul Geologic Național

1-28 august | 13.00-17.00 | Muzeul Geologic Național

Într-un demers caritabil susținut de Galeria Arhiva de Artă, Muzeul Geologic Național și Societatea Națională de Cruce Roșie din România, nouăzeci de artiști contemporani sunt invitați să își expună floarea de suflet, indiferent că o fac hiperrealist sau figurativ. Expoziția este completată de colecția de cristale și minerale ale muzeului (sau ceea ce ei numesc „flori de mină”) care face Stone Mania să pară subaprovizionat.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri] Răumanian Time – Picnic curatorial @ Caro Hotel

16 august | 17.30-20.00 | Caro Hotel Bucharest

Pornind de la ceea ce face ce face România, acasă – mușamaua care nu plăcea cu adevărat nimănui, dar care-și găsea locul în aproape fiecare bucătărie românească – Răumanian Time plusează pe estetica urâtului pentru a reconstrui modelele florale atât de familiare într-o istorie a meselor state în gât, a protestelor Roșia Montană aproape uitate, a revoluției și a luptei împotriva cenzurii. Lucrările-mușamale ale lui Nicolae Comănescu, curatoriate de Ioana Iuna Șerban, sunt puse în contextul degajat al unui picnic, pentru a degreva, cel puțin în aparență, această suferință colectivă.

Intrare pe bază de rezervare (formularul aici).

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] The Housemaid (1960) @ CINEVARA #5

17 august | 20.30 | Rezidența9

Continuând seria de filme de bifat de către orice cinefil, CINEVARA proiectează unul dintre cele mai aclamate filme coreene, The Housemaid (1960, Kim Ki-Young). Deturnând parțial arhetipurile de film noir, The Housemaid intră în intimitățile unei familii oarecare în care, odată ce servitoarea fatală rămâne însărcinată cu bărbatul familiei, rămâne loc doar de sânge, șantaj și lacrimi.

Preț bilet: 25 lei (achiziționează aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Vineri-Sâmbătă] Summer in the City Festival @ Piața Constituției

18-19 august | 14.00-23.00 | Piața Constituției

Dacă erai prea conectat la radio Vama Veche și suficient de deconectat de evenimentele din București încât să nu fi aflat că vine Robbie Williams în România, îl găsești vinerea asta la Summer in the City Festival, pe aceeași scenă unde va cânta sâmbătă și Jason Derulo.

Preț bilet: 369 Acces General / zi sau 499 Festival Pass (achiziționează aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Lasă un comentariu