Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 15-21.05

Deși săptămâna asta nu duce niciun fel de lipsă de evenimente, scurtează-ți scroll-ul pe Facebook și adunatul de păreri printr-o selecție mai la îndemână – cu filme documentare, teatru social sau chiar SF, stoner rock underground și acele expoziții must-see.

Prima luni din Documentary Mondays! @Centrul Ceh

15 mai | 20.00 | Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest)

Într-o discuție intimă, mama regizorului se declară convinsă că l-a născut aproape orb de un ochi fiindcă și-a petrecut sarcina în radiațiile Cernobîl. După multe alte „de ce”-uri și căutând un scop mai înalt, Adrian Pîrvu pornește un film documentar despre ceilalți oameni afectați de eveniment care devine treptat restrâns la o neplanificată poveste de dragoste.

„Everything Will Not Be Fine” (2020, r. Adrian Pîrvu și Helena Maksyom) este prima proiecție din cadrul Documentary Mondays! (15 mai-5 iunie).

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Marți vorbim despre „gafe” sociale prin FOREPLAY @Replika

16 mai | 19.00-20.30 | Centrul de Teatru Educațional Replika

Pornind de la experiențele reale de a fi devenit mame la 16 ani, „Foreplay” te lasă întrebându-te cât de greu este să ți se dea o a doua șansă atunci când încalci acele constrângeri sociale nescrise despre care suntem programați să credem că echivalează cu „o viață ratată”.  Printre neglijențele inocente și familiare tuturor ale anilor de liceu, dar și prin expunerea unor cadre familiale nefirești, Ozana Nicolau (text și regie) reușește, într-un spectacol intimist, să despartă familiile (poate prea) tinere de miturile de scară de bloc și arătatul cu degetul din inerție.

Intrare pe bază de rezervare la artrev.ro@gmail.com.

Limita de vârstă: 12+

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Miercuri ascultăm live Valerinne & Methadone Skies @Control

17 mai | 19.00 | Control Club

Valerinne merg pe acel post-rock mai spre ambiental, unde ambientul este mai degrabă cadrul cinematic al celor 3 acte și își aduc în avanpremieră cel mai recent album – Ver Sacrum – pe scena Controlului. Cât despre Methadone Skies, poți să te aștepți la un psychedelic/stoner rock care nu se jenează să facă exces controlat și de altfel de influențe.

Preț bilet: 60 lei

Bilete pot fi achiziționate aici.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Joi facem artă din știință @Galateca

18 mai | 19.00 | Galateca

Neo Art CONNECT – evenimentul care promovează colaborarea dintre artă și știință –, își deschide prima expoziție de anul acesta, „Reconectare”, cu animații, articole vestimentare inspirate din picturi contemporane, instalații mixed media & more.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Vineri vedem un spectacol de teatru SF @Teatrul Excelsior

19 mai | 19.00-21.00 | Teatrul Excelsior București

În regia lui Bobi Pricop, „Solaris” face un pas mare pentru spațiul teatral românesc, accesând o zonă de science fiction care riscă mult pe scenă, de unde luciul futurist nu poate fi fentat la fel de fin ca în film. Din culise până pe scenă, se ajunge cu racheta spațială. Și totuși, traducerea scenică a SF-ului semnat de Stanisław Lem nu se confruntă cu stângăcii de butaforie; întregul mezanplas este simplu, incisiv, funcțional. (Raluca Cîrciumaru – citește integral cronica happ.ro aici)

Preț bilet: 50/75 lei

Biletele pot fi achiziționate aici.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Sâmbătă vedem și artiștii emergenți de la RDW @Palatul Noblesse

(19-)20 mai | 12.00-23.00 | Palatul Noblesse – Lifestyle Palace

Pe lângă tot ceea ce au pus deoparte în Piața Amzei, cei de Romanian Design Week fac weekend-ul ăsta din Palatul Noblesse scenă de desfacere pentru artiștii debutanți din domeniul picturii, sculpturii, textilelor, ceramicii, fotografiei, al design-ului de produs sau al graficii. Cât cei de la RDW oferă vizibilitate celor mai fresh voci românești, tu poți să #supportyourlocalartist. 

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Biletele la RDW 2023 (adică varianta cu artiști non-debutanți din Piața Amzei) se pot achiziționa aici – până pe 28 mai, inclusiv.

 

Duminică îți vezi artiștii pictând live @Kraftmarket, Milu cafe & Incotroceni

(18-)21 mai | 14.00-20.45 | Kraftmarket/Milu cafe/Incotroceni

Dacă erai în căutarea unei experiențe ceva mai imersivă decât toate vernisajele din ultima perioada, this is it. „Live Painting Artist” îți permite să vezi artiștii direct în culmile procesului creativ, în timp ce poți dialoga cu ei despre tehnică, intenție sau viață la o bere artizanală. Artiștii participanți sunt Alexa lincu, Victor Ionescu, Scarlet, Ana Diac, Razewww, Adriana Georgescu, Paula Suiugan, Calinuz, AtomaARTcommunity.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Foto deschidere articol: „Solaris”

 

 

 

Lasă un comentariu