Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 16-22.10

evenimente bucuresti

Începe cu melosul harpei, se continuă cu Ada Milea, apoi joacă și semnale pierdute, un spectacol FNT.33 din Portugalia, un pic de dichiseală, iar totul se termină cu Zile Perfecte. Cam așa sună evenimentele din săptămâna aceasta. Check them out! 

 

[Luni] Concert de Harpă @ BIG MIC

16 octombrie | 18.00 | BIG MIC – Restaurant, Terasă & Pizzerie

În mod obișnuit, ziua de luni nu suna a feerie pe câmpii, până astăzi. Din pasiunea pentru melosul magic al harpei, Ioana Catinca Mureșan te transpune din aglomerația orașului într-o nouă dimensiune, în luminișul zânelor unde totul e delicat, fresh și liniștit. Ioana a susținut concerte internaționale, a colaborat cu profesori renumiți de specialitate și este studentă la master în cadrul „Universitații Naționale de Muzică” din București. Tranziția de la weekend la săptămâna de lucru este asigurată lin de armonia harpei, astăzi la ora 18:00, la BIG MIC.

evenimente bucuresti

Intrare liberă

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Marți] Ada Milea & Alexander Bălănescu @ Quantic

17 octombrie | 19.00 | Quantic

Ada Milea și Alexander Bălănescu se acompaniază pe scena din Quantic, pentru un concert teatral cu cântece din filmul de animație The Island (după Gellu Naum), regia Anca Damian, pentru care, anul acesta, au primit premiul GOPO pentru cea mai bună muzică originală. De asemenea, vor cânta lucrări solo, dar și cântece din proiectul God’s Playground.

evenimente bucuresti

Preț bilet: 90 lei (achiziționează, aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri] Boardgames @ 1UP Gamers Pub

18 octombrie | 18.30 – 22.30 | 1UP Gamers Pub

O propunere ludică la jumătatea săptămânii, asta dacă nu cumva ești competitiv și iei jocurile în serios, iar victoria în fața prietenilor tăi e tot ce te-ar putea încălzi zilele astea. În orice caz, chit că iți iei filme de mare antreprenor cu hoteluri pe Bulevardul Primăverii, chit că iei joaca-n râs la un Activity sau te încordezi strategic la Catan, 1UP Gamers Pub e locul potrivit unde poți să te aduni cu ai tăi sau chiar să vii singur și să îți găsești noi parteneri de joacă. Va fi necesar să îți faci rezervare!

evenimente bucuresti

Preț bilet: 25 lei (achiți la fața locului)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] LOST SIGNAL @ MNȚR

19 octombrie | 18.00 – 21.30 | Muzeul Național al Țăranului Român

Miki Velciov este pasionat de conservarea naturii și de explorarea ei în locuri izolate, mai greu accesibile. Intervine artistic, site-specific, asupra naturii și aduce la MNȚR o expoziție de fotografii și video-uri care surprind acest tip de land art. „Intervențiile lui Miki Velciov se situează la granița dintre artă de instalație, activism pentru conservarea mediului natural și arhitectură verde.”

evenimente bucuresti

Intrare liberă

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Vineri] Catarina și frumusețea de a ucide fasciști @ TNB

20 octombrie | 19.00 – 21.30 | Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Sala „Ion Caramitru” (Sala Mare)  

Pe 20 octombrie începe Festivalul Național de Teatru #33, iar „Catarina și frumusețea de a ucide fasciști” face parte din secțiunea spectacolelor invitate din străinătate, respectiv Portugalia. „Spectacolul încearcă să activeze ceea ce eu simt că ar fi una dintre virtuțile cardinale ale teatrului: să propună personaje care, prin ceea ce gândesc, spun și fac pe scenă, prin modul în care o fac, ne îngăduie să gândim și altfel despre viața noastră” (spune regizorul Tiago Rodrigues). Spectacolul are în centru o familie prin care se chestionează violența într-o societate amenințată de dictatură.

Preț bilet: 30-80 lei (achiziționează, aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Tot weekendul] Dichisar de Toamnă @ Impact Hub

21-22 octombrie | 10.00 – 19.00 | Str. Tudor Arghezi, 8-10

Dichisar de Toamnă face posibilă o întâlnire plină de creativitate și culoare între creatorii români și publicul entuziasmat de „altfel” de bijuterii și accesorii, haine, încălțăminte, ceramică și porțelanuri.

evenimente bucuresti

Preț bilet: 10 lei (disponibile la intrare)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Duminică] Pefect Days @ Cinema Elvire Popesco

22 octombrie | 18.00 – 20.05 |Cinema Elvire Popesco, București

Les Films de Cannes à Bucarest #14 vine cu o serie de filme care captează și anul acesta interesul cinefililor, iar din listă face parte și Pefect Days, un film japonez plin de sensibilitate, care urmărește viața lui Hirayama, un om simplu care curăță toaletele publice din Tokyo. În afara acestei rutine, este pasionat de muzică și cărți și iubește copacii pe care adesea îi fotografiază. Pe parcurs, are parte de întâlniri neașteptate care îi dezvăluie treptat mai multe despre trecutul său. Pefect Days este „o reflecție profund emoționantă și poetică despre găsirea frumuseții în lumea cotidiană din jurul nostru.”

Preț bilet: 20 lei (achiziționează, aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Programul complet, aici. 

 

Foto deschidere: decupată dintr-o poză făcută de Miki Velciov, găsită pe siteul său oficial.

Lasă un comentariu