Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 17-23.06

După un Q&A cu Radu Jude, retrospective cinematografice sau spectacole de teatru dansfonic și musical, săptămâna asta o încheiem cu un weekend de warm-up REF (HEALTH, Vader & more) – sau șansa să prinzi abonament pe 2024 la preț redus – și, în mod atipic, șapte ore legate de K-Pop, de duminică seara.

 

[Luni] Q&A cu Radu Jude @ Facultatea de Filosofie

17 iunie | 16:00 | Facultatea de Filosofie, Universitatea din București, Amfiteatrul Mircea Florian

După proiecția celui mai recent film semnat de Radu Jude „Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii” (2023), atât studenții din cadrul Facultății de Filosofie, cât și oricine din afară sunt invitați la un dialog deschis cu Radu Jude, în cadrul căruia tu îl întrebi orice, el răspunde. Moderată de trei cadre didactice (Veronica Lazăr, Cristian Iftode și Laurențiu Gheorghe) și de antropologul Giuseppe Tateo, discuția e cadrul perfect în care să primești o privire din interior asupra procesului creativ de până acum al regizorului sau, de ce nu, să-i adresezi curiozitățile din timpul vizionării.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Marți] Spectacolul de teatru dansfonic „Tura de noapte” @ Casa KERIM

18 iunie | 20:00 | Asociația Hearth, Casa KERIM – Str. Parfumului nr. 19

„În fundalul sonor al unor interpretări de text aproape brechtiene, pendulând între străini care-și caută plecarea prematură la aceeași groapă, foști iubiți care n-au chiar reușit să se salveze reciproc și prieteni complementari, Tura de noapte își susține atât absurdul, cât și umorul negru în mișcări sacadate de dans, mici compulsii credibile și oglindiri fizice incomplete…” (Citește recenzia completă Happ.ro aici)

Intrare pe bază de rezervare la adresa de mail rezervarihearth@gmail.com sau pe nr. de telefon 0724 293 708.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri] Spectacolul „Opera de trei parale” @ Teatrul Excelsior

19 iunie | 19.00-22.00 | Teatrul Excelsior, Str. Academiei nr. 28

Un musical atipic în regia lui Răzvan Mazilu„Opera de trei parale” de Bertolt Brecht şi Kurt Weill este readaptată și pusă în scena Teatrului Excelsior, cu priză la momentul actual și o paralelă tangibilă la sensibilitățile societății românești. Marcat de autoironie referențială și excentricitate justificată, spectacolul revizitează subsolurile emoționale ale Soho-ului londonez, în care cerșetoria, prostituția și tâlhăria pot fi pedepsite chiar și după ce și-au primit acordul tacit din partea poliției.

Bilete sunt disponibile aici.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] Proiecția „O poveste de dragoste, Lindenfeld” (2013) @ Goethe-Institut

20 iunie | 18.30-20.30 | Pavilion Goethe-Institut, Calea Dorobanți nr. 32

În cadrul retrospectivei Radu Gabrea, Goethe-Institut și Asociația Euro-Fest proiectează „O poveste de dragoste, Lindenfeld” (2013), o adaptare cinematografică după romanul „Lindenfeld” de Ioan T. Morar (2005). La câteva decenii după ce se refugiază și se îmbogățește în Germania, Ully Winkler (Victor Rebengiuc) vede la televizor un reportaj despre un sat acum abandonat din Banat, în care mai trăiește un singur locuitor, iubita sa din tinerețe, Helga (Victoria Cociaș). Odată ce Ully se hotărăște să plece în secret în satul natal, filmul devine despre o reintersectare târzie cu the one who got away, în care vârsta face ecourile a ceea ce ar fi putut fi să răsune mai asurzitor ca niciodată.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Vineri-Sâmbătă] Rockstadt Warm-Up Weekend @ Quantic

21-22 iunie | 19.00 | Club Quantic

Înainte de a intra în sold out pe ediția 2024, Rockstadt Extreme Fest aduce un număr limitat de abonamente la preț special în cadrul weekend-ului de warm-up din Quantic. Aducându-i vineri pe HEALTH și +SHE+ și duminică Vader, Bio-Cancer și Warside, evenimentul trece de la acel hard-synth care s-a mulat la fel de bine pe Bad Omens, Ghostemane sau Poppy și până la cele mai clasice metale cu care te-a obișnuit până acum REF-ul.

Preț bilet: 60 lei vineri și 70 lei sâmbătă (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Duminică] K-Pop Fantasy Night @ BELUGA

23 iunie | 21.00 | BELUGA Music & Cocktails

Tocmai pentru că sunt rare party-urile în București cu valențe K-Pop, evenimentul organizat de Young Bros trece prin șapte ore de K-pop, K-Hiphop și K-Edm. Cu DJ JunKeol (Daejeon/KR) și TBA la pupitru, K-Pop Fantasy Night te încurajează să prinzi dimineața următoare tot la BELUGA.

Preț bilet: 55 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Foto deschidere articol: BAD OMENS X HEALTH X SWARM – THE DRAIN

Lasă un comentariu