Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 19-25.09

Următoarea perioadă se aglomerează de evenimente, așa că Happ.ro a pregătit o nouă selecție de recomandări, pentru săptămâna 19-25 septembrie 2022. Ia un prieten și umple-ți timpul.

Marțea la art200 x Cinemateca Eforie

Călin Boto vorbește cu o foarte mare finețe despre conspirația conservatoare a ”mafiei gay”, a unei lumi artistice presupus conduse de o putere homosexuală și despre retrospectiva Homintern, tema centrală din ziua 4 a Festivalului Internațional de Film Queer art200:

”Filmele aduse laolaltă sărbătoresc momentele de extaz homosocial ale sexualității în socialismul estic (capodopera mută Trei la subsol, 1927, nesupusul șaizecist Un sac cu purici al Věra Chytilová) și le deplâng pe acelea nefericite de atunci (Moscova nu crede în pederaști al avangardistului video John Greyson, 1986) și de după, în plini ani ’90, deceniul promisiunilor încălcate. ”

Călin Boto, curator

Ediția a III-a art200 are loc între 17 și 25 septembrie. 

Marți, 20 Septembrie, ușile Cinematecii Eforie sunt deschise pentru oricine. 

Câteva cuvinte despre filme pe pagina evenimentului și programul integral aici.

Miercurea la DokStation: Music Documentary Film Festival, ed. 6

Prima zi de DokStation, festival cu proiecții de film documentar muzical, în premieră națională și concerte live, începe cu două proiecții puternice. Courtney Barnett: Anonymous Club (2021), despre un anti-influencer a cărei crize de identitate și vulnerabilități ajung aproape de o întreagă generație. Swamp City (2021), despre muzica underground de după perioada comunistă, de la punk, la hardcoreală ”de garaj”. O retrospectivă asupra unei comunități care cântă unde apucă. 

Cele două proiecții sunt urmate, la 21.30, de un concert Arc Gotic: trupă de atmospheric post-punk din Timișoara.

Proiecțiile și concertul au loc în Control.

18.00 Courtney Barnett: Anonymous Club (2021): bilete aici.

19.45 Swamp City (2021): bilete aici.

21.30 Arc Gothic: bilete aici.

Poți accesa programul integral DokStation (21-23.09) pe site-ul festivalului.

Joia la Nordic Film Festival, ed. 3

Începând de joi, 22 septembrie, până duminică, 25 septembrie, Nordic Film Festival și Cinema Elvire Popesco aduc în cinematograf o selecție de filme din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

18.30 – RUN UJE RUN / Comedie-Dramă / Suedia / 2020: Despre popstarul Uje Brandelius și cum iei viața de coarne când afli că ești diagnosticat cu Parkinson. 

20.30 – WILDLAND / Thriller / Danemarca / 2020: Despre o adolescentă care se mută cu mătușa ei după moartea mamei într-un accident de mașină. O viață duioasă după perdele, dar cruntă în afara casei. Pentru că un thriller nordic lovește altfel. 

Câteva cuvinte despre fiecare proiecție și programul festivalului pe pagina evenimentului.

Bilete se pot achiziționa aici.

Vinerea bem un vin mai bouji

O abordare relaxată și o vorbă pe terasă. La Muzeul Național al Țăranului Român are loc Festivalul de Vinuri București, începând cu ora 14.00. Muzica live și degustarea de vin până-ți ajunge sunt incluse în prețul de 35 lei al biletului. Nu știi de ce e mai bun decât Schwabenul rosé care se bea la petrecerile de apartament, dar este. 

Biletele se pot achiziționa aici.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Sâmbăta la Art Safari

Un eveniment care deja se introduce singur, Art Safari, revine între 23 septembrie și 11 decembrie cu a 10-a ediție, în parteneriat cu Victoria and Albert Museum, Londra.  

Biletele se pot achiziționa aici.

Despre colecțiile Art Safari ed. 10 pe pagina evenimentului.

Duminica la Noaptea Albă a Galeriilor

Dacă încă ți-e gândul la Art Safari, dar e prea devreme să le faci iar o vizită, sau încă nu ți-a intrat salariul, avem o alternativă no-budget pentru tine. Noaptea Albă a Galeriilor. Între 30 septembrie și 2 octombrie, galeriile de artă, spațiile alternative, centrele culturale și atelierele artiștilor își deschid porțile pentru public pe timp de noapte.

Gândește-te ce ai vrea să vezi și profită de ocazie. Înscrierile se fac online, pe pagina NAG.

Lasă un comentariu