Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 20-26.05

Avem în față o foarte promițătoare și diversă săptămână din punct de vedere al experiențelor – expoziții underground și mainstream, folosind atât metode tradiționale cât și medii noi, un spectacol deosebit de teatru, o proiecție de film to leave you questioning existance, dezbateri deschide a la Teatru Masca și un concert să te umple de bucurie înainte de a da rewind săptămânii. 

[Luni-miercuri] Expozitie aniversară „Juniper” @ Common House

20-22 mai | 17:00 – 20:00 | Common House Bucharest, Bd. Dacia 76-78, etaj 1

Ultimele două zile în care mai poți vizita Common House-ul pregătit, aranjat și „atmosferizat” de Irina Marinescu, cu ocazia aniversării unui an de funcționare a spațiului. Juniper este o expoziție de țesături și instalații artistice care explorează ideea conexiunii și comunicării de dincolo de viață, a unei tovărășii care transcende prezența fizică, a dimensiunilor doliului.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by COMMON HOUSE (@commonhouse.bucharest)

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Marți] Spectacol „0 grade cu soare” @ TDR

21 mai | 19.00 | Teatrul Dramaturgilor Români, Sala Ion Băieșu, Calea Griviței 64-66

Spectacol invitat, venit tocmai din Cluj, de la Centrul de Creație Maidan, „0 grade cu soare” abordează un subiect nișat, însă atât de necesar zilelor noastre – comunicarea dintre o persoană „normală” și una cu dizabilități de auz. Aducând o perspectivă de înțelegere, curiozitate și empatie asupra culturii și stilului de viață al surdo-muților, spectacolul reprezintă o gură de aer și o doză de umanitate care te va încărca de lacrimi și de candoare deopotrivă.

Preț bilet: 50 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri] Proiecție „My 20th Century” @ Elvire Popesco

22 mai | 20:00 | Cinema Elvire Popesco, Blv. Dacia 

Un film maghiar din 89` despre tehnologie, destin și societatea aflată la cumpăna schimbării. Pe scurt, reîntâlnirea ”întâmplătoare” a unor gemene despărțite la naștere aprinde scânteia unei dezbateri ample despre spiritul feminin, importanța drepturilor și rolului femeii în societate. Vizionării filmului îi urmează, pe 26 mai, la ora 16:00 la Londohome, o discuție mai in depth moderată de Adela Hîncu, unde accesul se face pe bază de rezervare, aici.

Prețul biletului: 25 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] Discuție „La liber” cu Alex Tocilescu @ Masca

23 mai | 19.00 | Teatrul Masca, Blv. Uverturii 14

Cea de-a opta întâlnire moderată de Alex Tocilescu semnalează apropierea de final a stagiunii și se intitulează „𝑪𝒓𝒊𝒕𝒊𝒄𝒂̆ 𝒔̦𝒊 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒄𝒓𝒊𝒕𝒊𝒄𝒂̆: 𝒏𝒊𝒎𝒆𝒏𝒊 𝒏𝒖-𝒊 𝒃𝒖𝒏 𝒍𝒂 𝒄𝒆𝒆𝒂 𝒄𝒆 𝒇𝒂𝒄𝒆”. Titlul self-explanatory invită la dialog pe 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐮𝐬 𝐂𝐡𝐢𝐯𝐮, autor și critic literar, 𝐈𝐮𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐓𝐚̆𝐧𝐚𝐬𝐞, poet, scriitor, podcast guest și pe 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐃𝐨𝐠𝐢𝐨𝐢𝐮, actor, pentru a aprofunda ideea de critică, fie ea pozitivă sau negativă, relația cu auto-critica și înțelegerea sentimentelor pe care le generează.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, printr-un e-mail de rezervare la office@masca.ro, prin completarea formularului sau la caseria de bilete a teatrului. 

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Vineri] Expoziția „Changing environments” @ Galateca

24 mai | 12.00-20.00 | Galateca, Str. C-A Rosetti 2-4

Rezultatele burselor NEO Art Connect se răsfrâng într-o expoziție de new media, mixed media, gaming și instalații de artă video reunite sub numele de Changing environments. Expozanții, beneficiari ai bursei NAC, sunt Sebastian Comănescu (București), Dragoș Dogioiu (București), Sânziana Gheorghe (Timișoara), Marina Oprea (București) și Elena Waldorf (Cluj – Napoca).

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina NAC.

 

[Sâmbătă] RDW – The Rooftop Plan @ Linea

25 mai | 13.00-22.00 | Linea / Closer to the Moon, Calea Victoriei 17

Muzica și tehnologia se împletesc într-o experiență păstrată sub un strat de mister la Closer to the Moon. Deci strategia de marketing implică că trebuie să vii ca să aflii despre ce e vorba, nu?

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Duminică] Concert Lăutăresele @ Expirat

26 mai | 16.00, 19.00 | Terasa Expirat, Halele Carol

Șaraimanic este proiectul care căută întoarcerea la origini, la folclor, la celebrarea tradițiilor și ritualicului popular. Proiectul readuce pe scenă conceptul de femeie-lăutăreasă, înzestrată de un spirit și un talent care sparge canoanele performativității dedicate exclusiv masculinului, aducând laolaltă voci cu rezonanțe contemporane și voci care au ecoul unei culturi populare ce a început să apună.

Preț bilet: 105 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

*

👉 Urmărește Happ.ro pe Facebook / Instagram / LinkedIn / TikTok

Vrei pe mail o selecție cu cele mai tari evenimente ale săptămânii ? 📨 Abonează-te la newsletterul Happening Now, aici.

Foto deschidere articol: RDW 2023.

Lasă un comentariu