Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 20-26.11

Săptămână cu teatru, film și muzică. Urmează: seară cozy pentru metaliști, lansarea unui nou album de stoner rock, o expoziție-instalație performativă, un film underground al unui regizor clasic, un spectacol de teatru despre relația tată-fiu, lansarea unui single și noua premieră a unei stagiuni fresh.

[Luni]  @ Trei Bețivi Bar

20 noiembrie | 20:00 | Trei Bețivi Bar, str. Vasile Lascăr 66

Pentru iubitorii de muzică antrenantă poate fi o seară de ascultat „metalele lui Tase” – se bagă tare în difuzoare death, tehnical, hardcore, metalcore, crust, industrial, nu metal, letal metal, mental metal. Asculți și te uiți pe pereți. Aduci de pe pereții barului, albumul care se aude în boxe și primești o invitație la un concert. De data asta la Deathstars, pe 29 noiembrie, în Quantic.

Intrarea și participarea sunt libere.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Marți] Lansarea albumului „Lies to Survive” @ Expirat

21 noiembrie | 21:00 | Expirat, Halele Carol, str. Doctor Constantin Istrati 1

Săptămâna continuă într-o notă muzicală, de această dată, recomandarea vine într-o zonă mai soft. Psychedelicious & RoadkillSoda aduc pe scena românească trupa Godsleep, de alternative/stoner rock din Grecia, în turneul european de promovare al celui mai recent album, „Lies to Survive”.

Prețul biletului: 50 lei (se pot achiziționa aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri – Duminică] Instalație performativă „mind-moving” @ Rezidența9

22 – 24 noiembrie | 19:00 – 21:00 | Rezidența9, str. I. L. Caragiale 32

Deja la jumătatea săptămânii simțim nevoia de un repaos, de o curiozitate mai specifică, de interogare. În acest caz, propunem o instalație performativă care adresează întrebarea: „Dacă ai fi trăit viața altcuiva, crezi că mintea ta ar fi funcționat la fel?”. Expoziția este construită ca un spațiu de reflecție și oglindire în jurul unor trăiri universale, care pot fi atât răspunsuri normale la realitatea înconjurătoare, cât și adaptări patologice la experiențe de viață dificile.

mind-moving este o chemare la empatie, înțelegere și destigmatizare, transformând privirea noastră asupra sănătății mintale dintr-o perspectivă de etichetare într-una de explorare a experiențelor umane autentice. Te provocăm să reflectezi asupra impactului mediului și comunității în modelarea minții noastre, și să descoperi cât de importantă este expresia artistică în menținerea unui echilibru psihic.

Intrarea este liberă, iar vizitatorii se pot înscrie în prealabil online, .

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] Proiecții în cadrul evenimentului „Înapoi la cinema” @ Cinemateca Eforie

23 noiembrie | 19:00 | Cinemateca Eforie, str. Eforie 2

Înapoi la cinema: O serie de proiecții Films in Frame x Cinemateca Eforie sărbătorește noul număr tipărit al revistei Films in Frame cu o serie de proiecții în zilele de joi. Acestea vor fi precedate de câte o scurtă introducere realizată de criticul de film și curatorul evenimentului Călin Boto. 

Se vizionează LA MARSEILLAISE (r. Jean Renoir, 1938), unul dintre filmele mai puțin cunoscute ale lui Jean Renoir, prezintă începutul Revoluției Franceze prin ochii locuitorilor din Marsilia, ai conților aflați în exil german, dar și ai regelui Ludovic al XVI-lea, fiecare dintre ei cu micile lor probleme.

Prețul biletului: 10 lei (se achiziționează de aici) / 5 lei pentru elevi, studenți, pensionari sau 3 lei pentru studenții facultăților de profil

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Vineri] Copilul Meu @ Teatrul Mic

24 noiembrie | 19:00 |  Teatrul Mic

„Copilul meu” de Mike Bartlett este un spectacol postmodern despre nevoia de apartenență, despre însingurare, dar și despre cât de lipsită de sens și de aleatorie poate fi existența umană. Când și cum ajungem să fim devorați de propriile noastre vieți marcate de obsesii și drame? Care sunt consecințele cultivării și susținerii unor relații toxice care ne fac rău și ne alienează?

**Spectacol nerecomandat persoanelor sub 18 ani.

Prețul biletelor: 70 lei (se pot achiziționa de aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Tot weekendul] Mădălina Pavăl Orchestra @ Control

25 noiembrie |  | Control Club, str. Constantin Mille

Mădălina Pavăl Orchestra își lansează noul single, „fuga iuga”, care dă și numele următorului lor album ce apare în 2024. În așteptarea albumlui, povestea de pe 25 noiembrie cuprinde piese lansate, dar și câteva în primă audiție.

Orchestra este formată din Alexei Turcan (chitară/ acordeon/voce), Philip Goron (tobe/percuție), Alex Corlan (chitară bass), Lucian Naste (chitară), Ioana Turcu (flaut), Alice Hristodor (harpă), Diana Ciudin (vioara 1), Sarah Andreescu (vioara 2), Mihail Grigore (violoncel/voce).

Prețul biletului: 80 lei (se achiziționează de aici

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Duminică] SUMMIT @ Teatrul Masca

26 noiembrie | 19:00 | Teatrul Masca, Bd. Uverturii 14

Încheiem săptămâna cu premiera spectacolului „SUMMIT”, o explorare teatrală și coregrafică a principiilor și esteticii mișcării dadaiste, curent artistic revoluționar apărut la începutul secolului al XX- lea, care l-a avut în centrul său energetic și conceptual pe Tristan Tzara, alături de Hugo Ball, Francis Picabia, Marcel Janko, Andre Breton și alți artiști remarcabili ai vremii.

Conceptul, scenariul și regia spectacolului sunt semnate de Florin Fieroiu. Muzica este compusă de Vlaicu Golcea. Cristina Milea a realizat costumele și decorul, ajutată de Cosmina Croitoru, asistentă de scenografie.

Din distribuția spectacolului fac parte: Anamaria Pîslaru, Sorin Dinculescu, Dora Iftode, Alina Crăiță, Valentin Mihalache, Laura Dumitrașcu-Duică și Mădălin Mladinovici.

Preț bilet: 80 lei (se achiziționează de aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Foto deschidere articol: Godsleep

Lasă un comentariu