Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 25.09-01.10

Dacă singurul tău plan pe săptămâna asta era să vezi cel mai recent film al lui Radu Jude care e deja un sold-out, îți propunem să-ți îneci amarul în documentare feministe experimentale, spectacole luate după jurnale găsite în subsoluri sau niște fotografie pe film și un altfel de gin tonic.

[Luni] Premiera „De unde vin adulții/copiii?” @ unteatru

25 septembrie | 19.00-20.20 | unteatru

Când psihoterapeuta Cristina Dinu Popa trasează liniile improvizației a cinci artiști la întrebarea încă insuficient răspunsă – „Cum le vorbim copiilor despre corp, sexualitate și relații?”, iese „De unde vin adulții/copiii?”. Spectacolul tratează cu un umor aproape inconfortabil jena unei generații de părinți de a adresa sexualitatea, chiar cu riscul de a deveni nucleul mamelor tinere, focarul bacteriilor netratate sau normalizarea prin omisiune a pipăitului în public. Vorbind din viață și din experiența personală a echipei de creație, marchează exact acele discuții sau nepregătite prime menstruații care parcă răsună din propria familie.

Preț bilet: 50 lei (achiziționează aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Marți] Drawing Exercises @ Nova Festival

26 septembrie | 17.00-21.00 | AREAL, Spațiu de Dezvoltare Coregrafică

Cât de pe aceeași lungime de undă ești cu partenerul tău sau, de ce nu, cel mai apropiat prieten? Instalația interactivă din cadrul Nova Festival, „Drawing Exercises” vă închide într-o cameră timp de jumătate de oră, fiecare cu câte un senzor de orientare și mișcare care-ți ia atât pulsul, cât și nivelul de stres, pentru a vedea dacă vă puteți împăca anxietățile zilnice pentru suficient de mult timp încât să desenați cu propriile corpuri – o linie orizontală, forme geometrice sau chiar peisajul din ultima vacanță petrecută împreună. Cu datele colectate de la amândoi care dau ture pe ecran, pontul ar fi că din joacă îți merge mai ușor decât din minte.

Preț bilet: 20 lei (achiziționează aici)

Mai multe detalii pe pagina festivalului.

 

[Miercuri] „Memoriile unui Lolo” @ Replika

27 septembrie | 19.00 | Centrul de Teatru Educațional Replika

După moartea lui Lolo, „Memoriile unui Lolo” face o adaptare intimistă, de scenă a tuturor jurnalelor ținute timp de o viață de căutat validare, de la povestirile de la șapte ani cu prințese care-și dezamăgesc părinții, până la poeme criptate din frica de a nu fi citite. Păstrându-i totuși identitatea anonimă, spectacolul survolează toate nopțile nedormite din rușinea lucrurilor făcute sau nefăcute cu ani în urmă, critica de sine care te pune la pământ înaintea altora și, mai ales, frica că oricât te-ai lua în analiză, nu ești suficient pentru a fi iubit.

Intrare liberă, pe bază de rezervare la rezervari.replika@gmail.com.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] Scurtmetrajele Against Invisibility @ BIEFF.13

28 septembrie | 18.00 | Cinemateca Eforie

Selecția de scurtmetraje experimentale feministe din cadrul BIEFF.13, Against Invisibility, vorbește despre feminitate, fie ea trecută la coada societății iraniene, păstrată în limitele figurației de film dintr-o discriminare de gen sau despre homoerotismul dintre două femei care, chiar dormind în același pat, își impun să nu se placă. Între supraviețuitoare ale abuzului, protestatarele țărilor mai puțin progresiste sau creatoare dorite fără a fi apreciate, calupul de scurtmetraje de anul acesta pune narativa filmelor înapoi în mâna femeii și aduce în prim-plan nu „slăbiciunea”, ci sensibilitatea ei.

Preț bilet: 20 lei (achiziționează aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului. Festivalul de film experimental BIEFF.13 are loc între 26 septembrie și 1 octombrie.

 

[Vineri] Vernisaj „TRACES: Shores of Standstills” @ Random Space

29 septembrie | 18.00 | Random Space

Expoziția de fotografie pe film „TRACES: Shores of Standstills” vorbește îndeaproape și pe alocuri, în dublă-expunere sau drumuri de la București la Balchik, despre locurile mult prea familiare pentru a mai impresiona, despre deosebitul din ordinar și despre urmele lăsate de om chiar și pe plajele pe care le numim sălbatice. Prima expoziție de fotografie a artistei vizuale Ioana Jantea aduce surpriza noului înapoi pe strada pe care o recunoști drept drumul zilnic către birou, printr-o selecție care împacă experimentalul cu documentaristica.

Intrare liberă.

 

[Sâmbătă] Cabinet: Modular Project @ Control Club

30 septembrie | 22.00 | Control Club

Chit că rămâi după concertul de synth-goth al She Past Away sau vii special pentru asta, kraut-techno-ul Modular Project este despre acea muzică electronică care o ia înaintea Co-Starului, printr-o bubuială care ar putea fi soundtrack la adaptările după Asimov sau pur și simplu, să-ți țină ritmul pentru noaptea aia pe care n-ai mai dansat-o de mult până la cinci. Cam pe același ton, o să-i găsești la pupitru și pe Nek și Walentin Pauer.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Duminică] Fă-ți propria rețetă de gin tonic @ Hygge Social Kitchen

1 octombrie | 11.00-22.00 | HYGGE – Social Kitchen

Dacă ți-ai făcut plinul de teatru și film și ai sta mai degrabă la recuperat cu un prieten vechi, Hygge Social Kitchen îți creează toate condițiile să te dezlipești un pic de băutura aia go-to și să vezi ce gust are vorba când combini ginul cu sirop de soc sau un pic de rodie.

Plătești consumația.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Foto deschidere articol: Ioana Jantea, din „TRACES: Shores of Standstills”

Lasă un comentariu