Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 25-31.03

Final de martie, început de Aries szn baby! It`s serving o serie de recomandări care răscolesc în dualitatea ființei, începând cu un concert de jazz noveau până la un party de house, trei spectacole care îmbină umorul cu seriozitatea problemei viitorului uman, proiecția unei animații thriller sci-fi neo noir și o expoziție studențească despre profunzimea întunecimii umane. 

[Luni] Concert „The Bad Plus” @ Control

25 martie | 20:00 | Control Club, Strada Constantin Mille 4

Știu că suntem obișnuiți cu „marțea în Control”, dar, for a change, vă recomandăm încă de luni seara un concert de jazz noveau care să-ți energizeze toată săptămâna.  The Bad Plus este un quartet american de jazz, activ pe scena jazz-ului contemporan încă de la începutul anilor 2000, care combină un stil avant-gardist modern cu influențe rock și pop. Fun fact: sunt parte din echipa care au creat soundtrack-ul animației Disney „Aristocrats”, colaborând la câteva dintre melodiile-temă ale personajelor principale.

Prețul biletului: 100 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Marți] Spectacol „Leonce și Lena” @ unteatru

26 martie | 20:00 | unteatru, Str. Sfinții Apostoli 44

Un basm răsturnat în spirit anarhic, un „happy end” neconvențional – spectacolul „Leonce și Lena”, în regia lui Eugen Gyemant, se joacă cu succes de aproape 6 ani și rămâne, încă, o comedie savuroasă, cu tematici fierbinți. Umorul, aici, este o mască și un pretext pentru căutările filosofice ale protagoniștilor despre sensul destinului, liberului arbitru, al puterii dragostei și a controlului asupra propriei vieți. Iar lumea vizuală a spectacolului – un microunivers exprimat prin elemente simbolice – potențează magia interpretării actorilor.

Preț bilet: 70 lei, fără taxe (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri] Spectacolul „(R)Evoluție” @ Excelsior

27 martie | 19:00 | Teatrul Excelsior, Strada Academiei 28

Una dintre recentele premiere ale Teatrului Excelsior, „(R)Evoluție” în regia lui Radu Nica, aduce în dezbaterea publică diferența dintre utopie și distopie într-un viitor hiperdigitalizat, unde tehnologia conduce și dă sens vieții. Un spectacol puternic din punct de vedere vizual, bazându-se mult pe calitatea video-mapping-ului ca mod de reprezentare a realității virtuale, prin care regizorul încearcă să ofere profunzime întrebării – Cum și în ce fel ne vom mai raporta la realitate când inteligența artificială și realitățile virtuale vor răspunde prompt tuturor nevoilor noastre imediate?

Preț bilet: 50-75 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] Expoziția „Tremendum” @ UNAgaleria

28 martie | 10:00 – 18:00 | UNAgaleria, Str. Băiculeşti nr.29 (în incinta Combinatului Fondului Plastic)

Expoziția realizată de studenții UNARTE București, ai secțiilor de pictură, sculptură și sticlă, nu caută să dezguste prin morbiditate și estetica urâtului, ci să exploreze și, eventual, să reveleze frumusețea aspectelor întunecate ale condiției umane, sub forma unei critici sociale sau a reprezentării unor imagini din subconștient. Experiența pe care o creează ei este o introspecție asupra naturii umane reprimate, care poate deschide o cale de înțelegere a instinctelor cele mai primare, bizare sau considerate „taboo”. „Tremendum – Grotesque Incursion” poate fi vizitată până marți, 2 aprilie.

Accesul este liber.

 

[Vineri] Proiecție „Mars Express” în Festivalul de Film Francez 2024 @ Elvire Popesco

29 martie | 18:00 | Cinema Elvire Popesco, Bulevardul Dacia 

Uneori, spre finalul săptămânii, nimic nu intră mai bine decât o animație neo noir sci-fi, thriller polițist futurist cu o grafică familiară și confortabilă. În această ediție, în cadrul Festivalului de Film Francez, este adusă varianta modernă a Ghost in the Shell, pe numele ei, „Mars Express”. Pendulând între un Pământ distopic și o Marte utopică, detectivul particular Aline Ruby și partenerul ei android Carlos Rivera pornesc într-o aventură de capturare a unui hacker notoriu, însă descoperă un secret care ar putea amenința echilibrul precar pe care se bazează civilizația lor.

Preț bilet: 25 lei (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Sâmbătă] Party by DJ Chida @ Platforma Wolff

30 martie |  22:00-06:00 | Platforma Wolff, Str. Dr. Constantin Istrati 1

Sâmbătă, invitatul Platformei Wolff, promotoare a scenei underground de techno, este Chida, un DJ japonez cu o reputație established în Tokyo. După ce-și face încălzirea la BAR•TON (17:00-21:00), cu o deschidere făcută de BOGMAN b2b și EIRWUD MUDWASSER, va prelua ștafeta pe scena PW și va mixa, remixa, experimenta noi sonorități house, techno și alt-blues până la răsărit.

Preț bilet: 30 lei < 00:00 > 40 lei 

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Duminică] Spectacol „Freak Show vol. 2” @ TNB

31 martie | 19:00 | Teatrul Național București, Sala Pictura, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 2

După succesul creat cu Freak Show vol. 1, actorul și regizorul Florin Piersic Jr. revine cu vol. 2, păstrând formula de one-man-show, dublând cantitatea de satiră și umor negru, canalizându-și magnetismul actoricesc în 2 ore de spectacol. Este el, un scaun, un microfon, câteva situații de lumini și hăul negru – publicul – din sală. Și noul concept este să reprezinte, prin cel mai puternic instrument, corpul și vocea sa, poveștile mai multor oameni ciudați „ca noi” sau poate a unui singur om cu un destin ramificat, întortocheat, freaky.

Preț bilet: 30-50 lei (aici)

 

Foto deschidere articol: (R)Evoluție. Ghid de supraviețuire în secolul XXI

Lasă un comentariu