Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 27.11-03.12

Începutul convențional al iernii îl „celebrăm”, pe scurt, neconvențional, cu: o expoziție sonoră, un performance coregrafic german, lansarea unui album de post-psychedelic rock, un spectacol de teatru sensibil, o întâlnire literară de proză scurtă, un târg de cadouri alternativ și un showcase de poezie. 

[Luni] Expoziție „Percepții sonore în deplasare” @ Institutul Francez din București

27 noiembrie | 18:30 – 20:00 | Institut français de Roumanie à Bucarest, Bulevardul Dacia 77

Începem recomandările săptămânii cu „Percepții sonore în deplasare”, ce îmbină storytelling-ul vizual cu cel auditiv, fotografia cu sunetele orașului sau alte jocuri audio ale artiștilor și colaboratorilor platformei Semi Silent (Maria Balabaș, Mara Mărăcinescu, Miron Ghiu, Elena Diaconu, Anamaria Pravicencu, Felix Blume și Mathias Guilbaud).

„De la realismul mecanic al mijloacelor de transport la amintirea unui voiaj, compozițiile sonore prezentate invită ascultătorii la o lectură a evidențelor subiective și plasticiene în trasee distincte, dar surprinzător de familiare.”

Fotografie de Cedric Sartore.
Intrarea este liberă.
Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Marți] Dans&performance „TANZANWEISUNGEN (it won’t be like this forever)” @ CNDB

28 noiembrie | 19:30 | Centrul Național al Dansului București, Bulevardul Mărășești 80-82
Marțea ne întoarcem către reconfigurările sensibile și ale sensibilului din Festivalul Iridescent. Mai exact, către spectacolul solo de dans și performance, plin de referințe auto-reflexive și ironice, TANZANWEISUNGEN („instrucțiuni de dans”) al lui Moritz Ostruschnjak, cu Daniel Conant.

„Autorul rămâne fidel stilului eclectic și îi permite solistului său să treacă fără efort de la dansul tradițional bavarez la grand jeté, de la jocul de glezne specific în box la mișcări de break dance și de la reverențe la săritul corzii. Performerul își croiește drum, neobosit, prin canonul extrem de divers al mișcării, asumând ipostaze de rezistență, de luptă și de victorie, masculinitate stilizată, youth culture, balet clasic, dansuri de salon și sporturi, într-o succesiune rapidă, uneori absurdă, de elemente divergente care se suprapun, ironizează și se contrazic reciproc și care, în combinație, conduc jucăuș, dar și provocator spre abis.”

Prețul biletului: 50 lei sau 35 lei pentru elevi, studenți, pensionari (se pot achiziționa aici).

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri] Concert de lansare „The Theory of Absence” (Pt. II) @ Control 

29 noiembrie | 19:00 – 21:00 | Control Club, str. Constantin Mille 4

Miercuri ne lăsăm corpurile să plutească în tonalități de post-rock. Trupa românească de post-psychedelic și progressive post-rock Zammorian se întoarce pe scena din Control Club pentru lansarea părții a doua a albumului lor conceptual, „The Theory of Absence”. Concertele acestui grup sunt povești imersive care îmbină muzica cu vizualurile abstracte, după cum puteți intui din acest sneak peak.

Prețul biletului: 40 lei (se poate achiziționa de aici).

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] Spectacol „cerul (hartă către casă)” @ Teatrul Masca

30 noiembrie | 19:00 | Teatrul Masca, Bulevardul Uverturii 14
Joia este warm-up pentru weekend-ul prelungit. Așadar, vrem teatru fresh, emoționant și neconvențional.
Prezentat de Teatrelli în cadrul proiectului DESCHIS – microstagiune de spectacole invitate, spectacolul „cerul (hartă către casă)” are ca punct de inspirație album de pictură „Drifting” al artistului clujean Șerban Savu şi își propune să fie o cronică afectivă a ceea ce înseamnă să fii om aici și acum, în România contemporană. Cercetând tema vieții în România contemporană, cu poezia, ironia și amărăciunea ei, în procesul de lucru la acest spectacol, echipa artistică a generat un text dramatic bazat pe exerciții de imaginație și improvizație ale actorilor.

Prețul biletului: 44,40 lei (se achiziționează de aici

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Vineri] Întâlnire literară SHORT @ Cărturești Verona

1 decembrie | 10:30 – 15:30 |  Cărturești Verona, str. Pictor Arthur Verona 13-15

Dedicată iubitorilor de literatură „scurtă și intensă”, de Ziua Națională a Prozei Scurte, SHORT adună 10 scriitori care au publicat recent proză scurtă sau care lucrează în prezent la un volum. Se va discuta despre elemente cheie ale prozei scurte, cuvinte, texte, inspirație, obiceiuri de scris și se va citi. Invitați sunt: Alex Olteanu, Mihaela Buruiană, Florin Iaru, Maria Orban, Dorica Boltașu, Augustin Cupșa, Remus Boldea, Cătălin Pavel, Ana Maria Sandu și Marius Chivu, iar moderatorul discuției este Iulian Tănase.

Participarea este gratuită.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Tot weekendul] Dichisar de Iarnă @ Impact Hub

2-3 decembrie | 10:00 – 19:00 | Impact Hub Universitate, str. Tudor Arghezi 8-10

Începe goana după cadouri de Crăciun, acele mici dovezi pragmatice prin care să le arăți celor dragi cât de atent ai fost la nevoie, gusturile și guilty pleasure-urile lor. Poate te ajută în căutările tale Dichisarul de Iarnălocul de întâlnire al atelierelor creative locale, unde produsele sunt realizate manual. Evenimentul este child și pet friendly, și se desfășoară într-un decor crăciunesc alternativ și mirosuri de condimente pentru vinul fiert.

Prețul accesului: 10 lei, iar pentru copii este gratuit.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Duminică] SWORDS Showcase @ Control

3 decembrie | 19:00 | Control Club, str. Constantin Mille 4

Încheiem săptămâna în același vibe de poezie, muzică și vizualuri, pentru că seria de evenimente 𝙎𝙒𝙊𝙍𝘿𝙎 – 𝙎𝙥𝙤𝙠𝙚𝙣 𝙒𝙤𝙧𝙙 𝙎𝙚𝙨𝙨𝙞𝙤𝙣𝙨 revine cu performance-ul Love & War de Cosmin Perța și Iulian Morar. Invitați sunt autorii Claudiu Komartin, Livia Ștefan și Mihai Ivașcu. Pcerformance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.

Preț bilet: 40 lei (se achiziționează de aici).

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Foto deschidere articol: BernhardMueller (pentru TANZANWEISUNGEN (it won’t be like this forever))

Lasă un comentariu