Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 29.04-05.05

„Aaaproape vacanță” e gândul cu care ne-am trezit cu toții azi dimineață, iar recomandările săptămânii pentru pasionații de evenimente culturale sună cam așa: două expoziții, o lansare de carte, un showcase cu teatru tânăr și un spectacol tip comedie romantică, un comic book day și cât mai multă relaxare binemeritată. 

 

[Luni și marți] Expoziție „Între oniric și ocult” @ MNAR

29-30 aprilie | 10:00-18:00 | Muzeul Național de Artă al României, Calea Victoriei 49-53

Victor Brauner este unul dintre artiștii români de avangardă mai puțin cunoscuți. În anul 1932 aderă la mișcarea suprarealistă condusă de Andre Breton și participă la mai multe expoziții ale grupului său, urmând să se stabilească permanent la Paris 6 ani mai târziu, după ce ajunge recunoscut pentru talentul și înclinațiile sale. Expoziția organizată la MNAR prezintă sursele inițiale de creație, provenite din sensibilitatea sa pentru tradiție și practici ezoterice, precum și evoluția mijloacelor sale către o estetică suprarealistă.

Preț bilet: 6-24 lei

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Marți] Lansare de carte „Micronaratives and the city” @ Modul Cărturești

30 aprilie | 18:00 | Modul Cărturești, Str. Academiei 18-20 

 

Sub forma unui album mixed-media colaborativ creat de Alina Cristea, Ileana Marin, Mira Sanders, „Micronaratives and the city. An Annotated Map of Bucharest” prezintă Bucureștiul așa cum nu ți l-ai imaginat de mult – cu poezie, fantezie și candoarea curiozității, fuzionând perspective literare cu relatări realist-documentare despre străzi, cartiere, personalități și evenimente specific acestei zone urbane. Lansarea volumului implică și un dialog între creatoarele cărții, dus în limba engleză și moderat de Caius Dobrescu.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri] Showcase „Apropo de poveste” @ Teatrul Apropo

1 mai | 18:30 – 22:00 | Teatrul Apropo, Blvd. Dimitrie Pompeiu 8

A doua zi de showcase a unor proiecte dedicate dramaturgiei tinere, pe texte devenite spectacole work-in-progress ce folosesc mai multe tipuri de tehnici teatrale neconvenționale, „Apropo de poveste” este un demers din teatrul independent bucureștean de a uni publicul cu noua generație de creatori.

 

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] Spectacol „Frumos e în septembrie la Veneția” @ TNB

2 mai | 19:00 | TNB, Sala Pictură, Str. Nicolae Bălcescu 2

Un spectacol montat într-o cheie clasică, cu o atmosferă comico-romantică, bazat pe un text care frizează absurdul. O relație de cuplu care se termină ciclic, ritualic aproape, pentru a se reface în coordonatele unui date ideal. În regia Marianei Cămărășan, „Frumos e în septembrie la Veneția” este o poveste condusă cu simplitate și relaxare de Oana Pellea și Mircea Rusu, pentru a îndulci inimile oricărui îndrăgostit / rănit în dragoste din public.

Prețul biletului: 40-60 lei (aici)

Mai multe detalii pe site-ul teatrului.

 

[Vineri] Free Comic Book Day @ Red Goblin

3 mai | 19:30 | Red Goblin, Str. Știrbei Vodă 4

Pentru iubitorii de benzi desenate, avem o veste excelentă. Vineri începe evenimentul „Free Comic Book Day 2024”, cu ocazia căruia puteți lua acasă absolut gratuit o revistă dintr-o selecție făcută de staff-ul Red Goblin, din universuri precum DC, Marvel, Manga, Image Comics și multe altele. Poți alege să participi și la un Egg Hunt for nerds, unde sunt promise mai multe tipuri de surprize și recompense tematice.

Intrare liberă.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Sâmbătă] Expoziție „Universul lui Salvador Dali” @ ARCUB

4 mai | 10:00 – 20:00 | ARCUB Gabroveni, Str. Lipscani 84-90

Pentru a completa oferta culturală de avangardă din București a momentului, vă sugerăm să vă dedicați niște timp și expoziției cu Savlador Dali. Construită din obiectele colecționarului de artă Beniamino Levi, de la sculpturi, grafică, gravuri, litografii, miniaturi din aur, rubine, diamante, smaralde, safir și sticlă, mobilier suprarealist, care pot fi admirate inclusiv în variantă VR.

Prețul biletului: 85 de lei (vezi prețurile aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului sau pe site-ul dedicat.

 

[Duminică] Ciocnim un ou, stăm la soare și bem ce ne place @ acasă

5 mai | toată ziua | acasă la noi, la familia noastră sau la prieteni.

 

Foto deschidere articol: Salvador Dali, Aurora.

Lasă un comentariu