Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 6-11.12.22

Dacă te-ai plictisit deja de târgurile de Crăciun (sau poate nu sunt genul tău), încearcă ceva indoor. Sau ceva dansant. În loc de colinde, viniluri și concerte. În loc de luminițe de Crăciun, vernisaje și performance-uri.

Săptămâna asta, îți recomandăm o serie de activități care ar trebui să îl facă până și pe cel mai Grinch dintre prietenii tăi să iasă din casă. Ca de obicei, câte ceva pentru fiecare, de marți până duminică (uneori cu dubluri, acolo unde ni se pare că încape).

P.S. Chiar dacă ți-ai împodobit deja bradul și ești mare iubitor sau iubitoare de sărbători, s-ar putea să-ți prindă bine puțină distracție fără Moș Crăciun.

Marți. Vernisaj FINISAJ (rimează!) | CAV Multimedia

6 decembrie | 19.00 | CAV Multimedia (str. Biserica Enei 16, București)

No photo description available.

În locul în care fotografia și filmul se contopesc, o expoziție despre granițe, despre apartenență, teritoriu & existență, semnată de Lucian Bran, Andrei Nacu și Diana Păun. Proiectul este ultimul din seria #INTERVAL.

Tratează: migrările cauzate de război, pierderea identității prin pierderea noțiunii de „acasă”, depărtările și apropierile dintre natural și artificial.

Intrare liberă.

Citește tot despre proiect pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Miercuri. Jurjack își lansează albumul „Hoții de vise” | Expirat

7 decembrie | 20.00 (open doors) | Expirat

Iată ce a compus, acordat și cântat Jurjak (George Petroșel), un pilon al alternativului românesc, din 2020 încoace. Rockul și blues-ul se împletesc miercuri seară, de la 21.00 (ora începerii concertului, dar tu poți să ajungi de la 20.00 dacă vrei să-ți bei berea pe chill), la Halele Carol.

Preț bilet: 60 lei (presale aici), sau 70 lei la intrare

Citește aici totul despre concert.

 

Joi. „Gipsy Queen” – proiecție specială & discuție cu protagonista, Alina Șerban | Cinema Elvire Popesco

8 decembrie | 20.00 | Cinema Elvire Popesco

Box, identitate etnică, sânge, sacrificii și performanță: o bucată de viață reală ca un pumn în gură. Vino să vezi filmul pentru care Alina Șerban, actriță de origine română, a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal la German Screen Actors Award.

Despre agresivitate canalizată în succes, și despre greutăți transformate în benzină.

Preț bilet: 20 lei (cumpără online)

Aici ai tot ce-ți trebuie despre eveniment.

 

Vineri. Serată dansantă | BEAT bar umanist

9 decembrie | se joacă și de la 19.00, și de la 21.00 | BEAT bar umanist

May be an image of 5 people and people standing

Indiferent dacă ești dansator sau dansatoare profesionistă de Swing, sau dacă doar îți place să țopăi cu prietenii, bucură-te de o seară vintage în oraș, la un party inedit, organizat de Jazz Roots BucharestCu ocazia asta, poate te apuci și de cursuri de Lindy Hop, să devii expert/ă până la următorul dans.

N-ar fi tare să o suni pe bunică-ta și să îi spui ce ai făcut tu vineri seară?

Intrare gratuită dacă vii cu energie și bună dispoziție!

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Tot vineri (dacă ai obosit prea tare în timpul săptămânii). Lemons.Lemons.Lemons.Lemons.Lemons. @ unteatru

9 decembrie | 19.00 | unteatru

May be an image of 2 people and indoor

POV: Ai voie să folosești numai 140 de cuvinte pe zi pentru a-ți exprima orice gând. Vino să vezi cum sună iubirea în atât de puține vorbe, cu Denisa Nicolae & Liviu Romanescu.

Când viața îți dă o limită de cuvinte pe care le poți vorbi într-o zi, pune mult zahăr în limonadă.
Acces gratuit, în baza unei rezervări efectuate printr-un email la: rezervari@unteatru.ro (doar acum, prin proiectul Teatru în Sectorul 5)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului (și, eventual, uită-te ce alte spectacole joacă zilele astea în microstagiunea de teatru gratuit).

 

Sâmbătă. Un altfel de retro la Can’t Touch This (80’s & 90’s Party) by Jiji | B52 The Club & fabrica

10 decembrie | 21.00 | B52 The Club & fabrica (ușă în ușă)

May be an image of text that says "can't Touch ouch This"

Ia-ți windbreaker-ul preferat, scoate-ți de la naftalină perechea de disco pants, și hai să facem concurs de piruete pe ringul de dans. DJ Jiji vine cu muzica, tu vii cu starea de bine și mișcările, vintage sau fresh.

Intrarea: 20 lei (de la intrare)

Aici ai tot ce trebuie să știi despre eveniment.

 

Sâmbătă și duminică. Pe chill la Vinyl Weekend @ Mătăsari Garden

10-11 decembrie | 12.00-22.00 | Mătăsari Garden 

May be an image of text that says "VINYL kend Weekend UIA TÎRG DE DISCURI DE VINIL 10-11 12 2022 ORGANIZATDE: Mătăsari Garden Mătăsari Garden Strada Mătăsari 32-34 Vinilarium"

Întregește-ți colecția de discuri, cu o vânătoare de viniluri care nu te va lăsa indiferent/ă. Tot acest weekend, pe strada Mătăsari nr 32-34 este liber la muzică, de toate genurile, pentru toți cunoscătorii. Așa că vino și găsește discul care te așteaptă pe tine.

Bonus: o secțiune de muzică de sezon, pentru cei care vor Jingle Bells pe vechi și se pregătesc de DJ-eală pe pick-up la masa de Crăciun.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

Lasă un comentariu