Skip to content Skip to footer

Unde mergem săptămâna asta? 08-14.01

Săptămâna asta este „copertată” de două spectacole – unul social și devised, celălalt coregrafic, pe tema corpurilor, însă filele sale cuprind și un jazz jam session, un party cu muzică disco, o seară în memoriam David Bowie și o proiecție de film documentar de artă. 

 

[Luni] Corp Fluid @ Replika

8 ianuarie | 19:00 | Centrul de Teatru Educațional Replika, Strada Lânăriei

Spectacolul-manifest despre identitatea corpurilor queer, neconform normelor sociale heteronormative, cât și revendicarea acestuia la nivel interior, personal, emoțional. Pornind de la un text colectiv (Alina Medoia, Raj Alexandru Udrea și Paula Dunker), pe muzica lui Alex Bălă și interpretat de toți artiștii parte din echipa de creație, Corp Fluid revine în cadrul proiectului „Reverberații. Teatrul deschide școala” (Asociația ADO și AFCN).

Intrare liberă, pe bază de rezervare la rezervari.replika@gmail.com.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Marți] Jazz Jam Session @ În Mansardă

9 ianuarie | 19:00 | Katz GastroLab, Strada Poiana Narciselor 1 

Pregătit to spice up your week? Imediat cum începe ca ziua să se așeze în cursul ei normal, noaptea începe să prindă culoare în tonuri de jazz & blues. Sorin Nicolescu (trumpet), Joco Pal (piano/keys), Dan Mitrofan (guitar), Vlad Stateanu (bass), Sabin Tarabega (drums) dau tonul la Jazz Jam Session, invitând la scenă pe oricine din public simte că are destul flow să li se alăture în improvizație.

Suport artist: 30 lei.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Miercuri]  David Bowie Day @ Trei Bețivi Bar

10 ianuarie | 20:00 | Trei Bețivi Bar, Strada Vasile Lascăr 66

O seară tribut pentru un muzician-emblemă. Liviu Zamora va curatoria muzica de pe vinil-uri, proiecțiile și lectura din cărțile dedicate, într-o incursiune amplă în creația lui David Bowie, desfășurată pe durata de aproape jumătate de secol.

Intrarea este liberă, iar donațiile sunt încurajate. 

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Joi] Groovy Disco @ Control

11 ianuarie | 22:00 | Control Club, Strada Constantin Mille 4

Eugen Rădescu și Waana Neagu sunt gata să scuture ce a mai rămas din săptămână și să o transforme în weekend prematur. O incursiune în disco, din anii 70` până în 90`, făcută de cel mai hot duet de DJ ai momentului.

Preț bilet: 30 lei.

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Vineri] Proiecție de filme documentare @ MNAR

12 ianuarie | 19:00-20:30 | Muzeul Național de Artă al României, Sala Auditorium, Strada Știrbei Vodă 1

„Mari pictori din Muzeul Prado” este o selecție de filme documentare care însoțește expoziția de fotografie „Deceniul prodigios. Constituția vie“ de Benito Román, deschisă până în data de 25 februarie 2024, la parterul Sălii Auditorium. Vineri se difuzează „Zurbarán și cei doisprezece fii ai săi“, despre opera pictorului Francisco de Zurbarán.

Prețul biletului: 20 lei (aici).

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

[Sâmbătă] Humans, Bodies, Images @ Linotip

13 ianuarie | 18.00 | Linotip – Centru Independent Coregrafic, Strada Ion Brezoianu 23-25

Finalizăm recomandările săptămânii cu un spectacol coregrafic despre body shaming în numele performanței în artă. Coregrafia și conceptul sunt semnate de Ioana Marchidan, cu dramaturgia Mihaelei Michailov și muzica lui Alexandru Suciu și în luminile Herminei Stanciulescu, unde performează Teodora Velescu, Mariana Gavriciuc și Simona Dabija.

Îmi doresc ca oamenii să devină atenți și să chestioneze de ce se simt nepotriviți, incompleți, prea mult sau prea puțin. Vreau ca spectacolul acesta nu doar să atragă atenția asupra impactului negativ al body shaming-ului, dar și să îi ajute pe cei care îl văd să îți dea seama că nu sunt singurii afectați, indiferent de cum arată, ce vârstă sau gen au și că e momentul să ne acceptăm și apreciem noi pe noi și unii pe alții. 

Ioana Marchidan

Preț bilet: 60 lei / 45 lei pentru elevi, studenți. (aici)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului.

 

Foto deschidere articol: performerii în Humans, Bodies, Images, preluată de pe Facebook-ul personal al Ioanei Marchidan.

Lasă un comentariu