Skip to content Skip to footer

Unde sunt „Zăpezile de altă dată”? La Teatrul Dramaturgilor Români!

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Dramaturgilor Români, anunţă premiera spectacolului ZĂPEZILE DE ALTĂDATĂ, o comedie romantică de Dumitru Solomon, regia Alexandru Mihail, scenografia Vladimir Turturica!

Clipa ideală – a fost, este sau va fi? Căutăm răspunsuri împreună cu George Rotaru, Cristina Casian, Florina Gleznea – sâmbătă, 14 mai, ora 19:00, în sala „Iosif Naghiu”, la un spectacol în care sunt cusute și descusute ițele încurcate ale iubirii.

„Ea” și „El” se întâlnesc, se plac, se îndrăgostesc. Iubirea lor e tânără, plină de promisiuni, temeri și entuziasm. Se sărută lung. Apoi ea închide ochii și are un fior, „oare de ce iubirea doare?”. Apoi închide ochii și visează… „Ea” vrea garanția unei iubiri perfecte, ca în filme, ca în romane, ca în visurile de adolescență. Pentru ea, realitatea clipei nu este niciodată de ajuns, atunci când poți avea promisiunea unei iubiri ideale. Dar acest „vis al idealului” are un cost major: o frică paralizantă. De aici, fiorul… Dacă totul e o minciună? Dacă iubirea se va sfârși? Dacă timpul va învinge idealul? În acest vis, personajele noastre pendulează între amintirea unui trecut ideal, un prezent insuficient și speranța unui viitor ideal. Spectacolul propus de echipa artistică este întruchiparea acestui vis, în realitatea lui, în suprarealismul lui, în absurditatea lui, în încercarea de a găsi clipa iubirii desăvârșite, mărturisește regizorul spectacolului, Alexandru Mihail.

Dacă râsul este cel mai sigur medicament împotriva îmbătrânirii premature a celulelor spiritului, așa cum afirma Dumitru Solomon, iar comedia este un contract de tinerețe sufletească încheiat cu noi înșine; noi, cei buni și adevărați, atunci vă așteptăm la un spectacol cu nerv, vervă și profunzime, despre substanța metaforică a unei „iubiri ideale”, în zodia timpului care fuge fără să se mai întoarcă.

Următoarea reprezentație: 20 mai, ora 19:00, sala „Iosif Naghiu”.

Biletele pot fi achiziționate pe www.bilet.ro
Rezervări: 0756 021 106 / rezervari@teatruldramaturgilor.ro
Detalii despre programul și evenimentele TDR: www.teatruldramaturgilor.ro

Lasă un comentariu

0/100