Skip to content Skip to footer

Ursul, sezonul 3. Every second counts

Ursul are atâtea și atâtea nominalizări și premii Emmy, iar ca să primești atâta recunoaștere, trebuie să faci ceva cu adevărat special, după cum spunea și Ricky Gervais la un moment dat, chiar de pe scena premiilor. Excepțională e natura umană, dar modul în care creatorii serialului ajung să spargă acest cod este și el ieșit din comun. Un adevărat eseu cinematografic despre natura umană, în sunete, gusturi și culori.

Într-un prim episod în care creatorii își iau timp, și-au câștigat acest drept, îl merită, și îl folosesc cu calm și cu generozitate, Carmy își scrie ingredientele ca și cum și-ar scrie gândurile într-un jurnal. Spectacolul devenirii lui e total. Sezonul 3 ne ajută să găsim unele piese de puzzle lipsă și să înțelegem mai bine de ce Carmy e Carmy.

Ursul este despre așteptare, despre răbdare, despre perfecțiune și sindromul impostorului. Un serial dedicat, parcă, tuturor celor care muncesc și care fac un oraș să fie un oraș: și brutarului, și florăresei mereu cu zâmbetul pe buze, și omului care ne ridică gunoiul de peste săptămână, tuturor celor care fac orașul să se miște, să vibreze, și o dată cu el, și viața lor. E pentru cei care și-au pus la un moment dat în cap să aspire la perfecțiune dar care și-au pierdut speranțele pe drum. Pentru toți aceștia, Carmy trebuie să reușească.

Nu repeta niciodată ingredientele. Simplifică. Sare, piper și cimbru verde. Singurele ingrediente pentru pește.

Despre presiune, atingerea limitei, introspecție, dar și despre cafeaua pe care cineva alături de care duci toate aceste bătălii ți-o aduce fix când trebuie.

Despre simplitate în farfurie, dar și despre ordine în propria viață.

Perfect înseamnă perfect. Fără scuze!

Mai rapid și mai îngrijit, chef! Chiar și atunci când ești cel mai bun. Chiar și atunci când în același interval de timp, ai cu 100 de boabe de mazăre mai mult în bol decât cel din dreapta sau din stânga ta.

Despre proceduri, despre încredere, risc și totul sau nimic. Despre stat în genunchi la 3 dimineața pentru a curăța cu o perie podeaua pe care vei face încă un drum mâine, cu toți cu kilometrii lui. Renunțare și autocontrol. Disciplină și mentalitate. Ursul e despre toate astea. E povestea maturizării unui bărbat care fuge de greșelile din trecut. E destinul antieroului căruia îi ținem pumnii să se ridice deasupra condiției sale.

Sezonul 3 din Ursul are în meniu toate aceste delicii și ne invită să vedem cum, la felul principal, un artist își pune sufletul pe tavă. Sosul care e tras în mijlocul farfuriei ca o pensulă pe o pânză. Apa, culorile, pământul. Mentorul tău care te trimite aleatoriu la origini doar ca să te țină sub presiune. Sosul de usturoi negru. Scoicile cu straturi de trufe învelite în spanac și apoi în foitaj. Toate piesele de puzzle se așază la locul lor.

Când mai ai timp să iubești, în toată nebunia asta? Când mai ai timp de femeia care te caută cu privirea? Oare asta nu te abate de la drumul tău? Mai poți avea pretenții la perfecțiune, cu atâtea distracții? De câte ori o să-ți mai ceri scuze că vrei să ai o relație doar cu demonul perfecțiunii și cu nimeni altcineva, chiar dacă asta înseamnă să produci atâta suferință în jurul tău?

Nimic, niciodată, nu e suficient.

  • V-am abandonat!
  • So… Don`t let it happen again!
  • N-o să se mai întâmple!

Ursul / The Bear: pe Disney+, toate cele 10 episoade, cele mai bune 10 rețete pentru suferință și perfecțiune.

Lasă un comentariu