Skip to content Skip to footer

Weekend Sessions, cel mai cuminte festival, se redeschide pe 18 mai și invită la relaxare în trei dintre cele mai frumoase muzee & grădini din București

Weekend Sessions, cel mai cuminte festival al orașului, anunță lansarea ediției sale din 2024 alături de Muzeul Municipiului București, aducând în prim-plan o nouă experiență culturală și de petrecere a timpului liber pentru comunitatea bucureșteană. 

Ajuns în al patrulea an, programul Weekend Sessions propune un format inedit ce reunește promovarea, socializarea și descoperirea celor mai frumoase muzee și grădini din București. Deschiderea programului Weekend Sessions va avea loc pe 18 mai, marcând începutul unei serii de evenimente ce se vor desfășura până pe 29 septembrie, timp de 15 weekenduri. Programul debutează în 3 dintre muzeele aflate sub egida Muzeului Municipiului București.

Desfășurat în perioada 18 mai – 29 septembrie, Weekend Sessions transformă fiecare sfârșit de săptămână într-o oază de comunitate și cultură,  cu spații de socializare, invitați speciali, muzică, ateliere pentru copii și adulți, precum și tururi ghidate, festivalul promite să ofere momente memorabile pentru toți participanții. Fiecare weekend vine cu surprize și noi motive de vizitare a muzeelor partenere.

În cadrul ediției din acest an, Weekend Sessions invită bucureștenii să petreacă timp împreună la muzeu, oferind intrare liberă în spațiile de socializare din grădinile următoarelor spații de cultură:

Palatul Suțu, Universitate, între orele 10.00 și 18.00

Casa Filipescu-Cesianu, Calea Victoriei, Muzeul Vârstelor, între orele 10.00 și 18.00

Muzeul Nicolae Minovici, Fântâna Miorița, între orele 10.00 și 18.00

Costurile de vizitare a expozițiilor variază în funcție de vârstă și categorii sociale. Biletele pentru adulți sunt 13 lei și 6 lei pentru elevi și pensionari, iar intrarea este gratuită pentru preșcolari și persoane cu dizabilități. Plata se poate face la intrare sau online pe site-ul MMB. Orele de deschidere sunt miercuri – duminică, între 10:00 și 18:00 (ultima intrare 17:30).

Sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 18:00, toți vizitatorii sunt așteptați cu intrare liberă în toate spațiile de socializare și grădinile muzeelor partenere, expozițiile se pot vizita cu tarifele de mai sus. De asemenea, vă așteaptă momente muzicale de neuitat: de la picnic și seturi de DJ-uri la sesiuni de muzică clasică și jazz.

Pentru abonații la newsletter-ul Weekend Sessions, vor fi pregătite recomandări săptămânale din toate muzeele mari, alături de activități de weekend din muzeele partenere: www.weekendsessions.ro

Pentru prima oară, spațiile de socializare vor avea intrare liberă, iar vizitatorii vor putea alege ce expoziții vizitează, la ce ateliere participă sau dacă se înscriu la tururile ghidate.

Silvia Floareș, co-fondatoare Weekend Sessions, a declarat: ”Cu Weekend Sessions, ne propunem să inspirăm oamenii să vină cu familia și prietenii la muzeu și să petreacă 2-3 ore în spații de cultură, să viziteze relaxat colecții de patrimoniu. Dorim să le demonstrăm că muzeele nu sunt doar pentru vizite cu școala sau pentru specialiști în istorie, artă sau antropologie, ci și spații de activare comunitară pentru un public cuminte și așezat. Weekend Sessions nu este un festival de 2 zile, ci unul de 30 de zile, timp suficient pentru a descoperi muzee emblematice din București și expozițiile acestora. Cuminte, așa cum ne-am obișnuit în ultimii patru ani, fără extravaganțe sau rigidități. Pentru acest studiu de caz în marketing cultural, nu am fi putut să avem un partener mai potrivit decât Muzeul Municipiului București.”

👉 Urmărește Happ.ro pe Facebook / Instagram / LinkedIn / TikTok

Vrei pe mail o selecție cu cele mai tari evenimente ale săptămânii ? 📨 Abonează-te la newsletterul Happening Now, aici.

Lasă un comentariu