Skip to content Skip to footer

„womanhood” @ Spotify (playlist de martie)

Feminitatea surprinsă în diversitatea ei – femei puternice, duioase, badass, timide, retrase, putting themselves out there, speriate, intimidante, aflate la pământ, ridicate pe un piedestal. Ați ghicit, conceptul de „womanhood” este central playlistului lunii martie. 

Cum altfel să înceapă primăvara dacă nu prin regăsirea unui motiv de sărbătoare, de petrecere, de exteriorizare? Este un impuls aproape sincron cu revenirea soarelui pe cer, în ciuda răcorii insistente de iarnă care încă persistă în aer. A început să apară gândul că poate nu va fi așa în fiecare zi de acum încolo. Și-apoi, este o metaforă potrivită pentru ideea de feminitate, cea de strălucire înghețată ca soarele de la începutul lui martie, care se topește treptat într-o căldură atotcuprinzătoare.

„womanhood” are pregătit ușor peste o oră de melodii moderne și clasice, de la trupe cu consistență exclusiv feminină sau cu lead-uri masculine, care onorează feminitatea. Melodii cu iz melancolic-romantic de la Bruno Mars sau Maroon 5, melodii despre povești triste de viață precum cea de la The Goo Goo Dolls, Coldplay sau Arctic Monkeys și melodii pop-electronice conduse de energia empowering a unor voci precum Halsey, Fiona Apple sau ABBA.

Deci îmbină mai multe stiluri și genuri muzicale, păstrând tematica centrală asupra ideii de femeie – ce simte, cum vede ea lumea, ce o preocupă, ce destin poate avea una sau alta dintre surorile noastre. Dintr-un punct de vedere, nu poate fi considerat un playlist pentru distracție. Este mult mai potrivit canalizării unei stări de reminiscență a frumuseții și puterii feminine, prin niște tune-uri cuminți și ușor de recunoscut.

She’s been loop-the-looping around my mindHer motorcycle boots give me this kind ofAcrobatic blood, concertinaCheating heartbeat, rapid fire

Arctic Monkeys, She`s Thunderstorms

Nici în ceea ce privește ordinea de ascultare nu avem sugestii – orice funcționează, chiar și să te oprești la jumătatea lui și să revii după plac. Important este să te lași pătruns de intenția muzicienilor și să ajungi să o împărtășești și tu cât mai des, printr-un zâmbet sau o un gest cald către o femeie ce-ți este dragă.

*

Happ vine în fiecare lună cu un nou playlist de pus pe repeat, de lărgit orizonturi muzicale și de simțit bine. Când „Discover Weekly” are o săptămână proastă, încearcă ce ți-am pregătit. Încercăm constant să venim cu un vibe care să te surprindă și care să-ți facă luna mai bună.

Foto deschidere articol: „Anathomy of Melancholy”, Laura Makabresku.

Lasă un comentariu