Skip to content Skip to footer

Zoli Toth și tinerii percuționiști Cantus Mundi pornesc în turneu național

Programul Național Cantus Mundi invită publicul la seria de recitaluri extraordinare susținute de tinerii ansamblului de percuție Young Beats, coordonat de muzicianul Zoli Toth, ca parte a celui mai mare turneu național dedicat muzicii de percuție din România.

Turneul percuționiștilor Young Beats se desfășoară în perioada 26 martie – 28 mai 2024 și include evenimente în șase orașe din țară: Suceava, Piatra Neamț, Iași, Brașov, Bacău și București.

Accesul la evenimente este gratuit.

„Este onorant pentru noi să fim invitați să participăm la cel mai mare turneu dedicat muzicii de percuție din istoria României. Niciodată un număr așa mare de ansambluri de percuție nu au plecat împreună într-un turneu așa de lung. Șase orașe mari din România vor vibra la propriu și vor putea cunoaște misterele muzicii de percuție până la cel mai mic detaliu. Repertoriile diferite, dinamica, numărul mare de instrumente de percuție, dar și măiestria celor carte cântă, fac acest turneu unul special. De abia aștept să plecăm. Sunt sigur că totul va fi la superlativ. Vă așteptăm cu drag!” – prof. Zoli Toth, fondator și conducător muzical al Ansamblului de percuție Young Beats, Cantus Mundi

Recitalurile trupei Young Beats fac parte din ediția 2024 a amplului proiect cultural și educațional, intitulat „Concert de percuție”, inițiat de lect. univ. dr. Alexandru Veleșcu de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu scopul de a promova atât studenții și elevii instituțiilor de învățământ vocațional, cât și genurile muzicale destinate ansamblurilor de percuție mai puțin cunoscute publicului larg din România. Pe scenă se vor regăsi peste 50 de artiști, membri ai ansamblurilor de percuție din Suceava, Piatra Neamț, Iași, Brașov, Bacău și București

Calendarul evenimentelor:

26 martie, ora 19:00 | SUCEAVA

Casa de Cultură a Studenților din Municipiul Suceava, în Sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava

27 martie, ora 18:00 | PIATRA NEAMȚ

Casa de Cultură a Sindicatelor din Piatra Neamț

28 martie, ora 18:00 | IAȘI

Sala de Festivități a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”  Iași

3 aprilie, ora 18:00 | BRAȘOV

Sala Coloanelor a Cercului Militar Brașov

4 aprilie, ora 18:00 | BACĂU

Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău

28 mai, ora 19:00 | BUCUREȘTI

Sala Gloria, București

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Sector 3, București.

Accesul la concertul din București este gratuit, cu rezervare online disponibilă în curând pe platforma Bilete.ro.

Repertoriul de concert al ansamblului Young Beats va include lucrări semnate de A. Vivaldi, J. S. Bach, G. H. Green, J. Ovalle, Z. Toth.

Concertele vor fi susținute de Ansamblul de percuție Young Beats, fondat de prof. coordonator Zoli Toth, alături de Ansamblul de percuție al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, condus de lect. univ. dr. Alexandru Veleșcu, Ansamblul de percuție „Versus” Brașov, conducerea muzicală prof. Adriana Cristina Puia, Ansamblul de percuție „Fireworks Magazin” Suceava, conducerea muzicală prof. Lucian Georgel Rusu, Ansamblul de percuție „Spirit” Bacău, conducerea muzicală prof. Mihai Bălan, prof. Liviu Țugui și prof. Alexandru Beldescu și Ansamblul de percuție „Juvenartis” Iași, conducerea muzicală prof. Iustin Rusu.

Turneul Național al ansamblului Young Beats alături de artistul și coordonatorul Zoli Toth este sprijinit de Carpatina și se înscrie în stagiunea artistică 2023-2024 a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț. Proiectul „Concert de percuție” 2024 este organizat în parteneriat cu: Programul Național Cantus Mundi, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov, Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul de Artă „Octav Băncilă” Iași, Palatul Copiilor Suceava, Casa de Cultură a Studenților din Municipiul Suceava, Cercul Militar Brașov, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

Lasă un comentariu